Antena 3 CNN Actualitate Cultură Zidul cetăţii Sighişoara se prăbuşeşte bucată cu bucată

Zidul cetăţii Sighişoara se prăbuşeşte bucată cu bucată

Zidul cetăţii Sighişoara se prăbuşeşte bucată cu bucată
12 Mar 2008   •   15:15

O nouă porţiune a zidului Cetăţii Medievale s-a prăbuşit, din cauza ploilor abundente din ultima perioadă. Anunţul a fost făcut miercuri, chiar de primarul municiăiului, Ioan Dorin Dăneşan. El a spus că de această dată s-a prăbuşit o porţiune de zid pe o lungime de aproximativ 10 metri şi că municipalitatea a intervenit pentru consolidarea porţiunii, mai ales că pe zidul respectiv se sprijină drumul care face legătura cu Liceul Haltrich.

„Acum se lucrează la refacerea drumului. La faţa locului au fost o serie de specialişti şi urmează să se întrunească o comisie de la Inspecţia de Stat în Construcţii pentru a se vedea ce e de făcut”, a arătat Ioan Dorin Dăneşan. El a precizat că pentru consolidarea zidurilor Cetăţii Medievale şi pentru refacerea unor străzi, precum şi pentru o serie de reabilitări în zona oraşului de jos Primăria Sighişoarei ar avea nevoie de peste 100 milioane de euro.

Cetatea Sighişoarei a mai fost afectată de alunecări de teren şi în urma ploilor torenţiale din luna martie 2006, când o porţiune de peste 60 de metri de zid s-a prăbuşit. Cetatea Medievală din Sighişoara este cel mai important obiectiv turistic al judeţului Mureş, fiind atestată documentar în anul 1280.

Rompres

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close