Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ziua filmului maghiar, la TIFF 2008

Ziua filmului maghiar, la TIFF 2008

Ziua filmului maghiar, la TIFF 2008
05 Iun 2008   •   10:58

La Festivalul de Film Transilvania a avut loc, miercuri, ziua filmului maghiar. Teatrul Naţional de la Cluj, dar şi sălile de cinema s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru spectatorii pasionaţi de film. Aceştia au putut viziona, în premieră, producţii de marcă ale regizorilor maghiari. Cinefilii aflaţi la Cluj au avut parte de numeroase surprize la TIFF.

Ziua Filmului Maghiar, devenită o tradiţie a festivalului clujean, a fost marcată prin filme în premieră şi proiecţii eveniment. Una dintre piesele de rezistenţă ale evenimentului a fost filmul Delta, inclus în competiţie la Cannes 2008 şi câştigător al premiului FIPRESCI.

„Mă bucur că în acest an putem să facem o proiecţie cu un film care tocmai a fost premiat la Cannes”, a declarat Tudor Giurgiu, directorul festivalului. Oamenii care au umplut până la refuz sala Teatrului Naţional din Cluj s-au declarat încântaţi de pelicula proiectată în premieră în România.

Ziua Filmului Maghiar la TIFF 2008 s-a încheiat cu un concert incendiar susţinut de trupa Popivani, la Muzeul de Artă.

De joi, la TIFF încep Zilele Filmului Românesc. În cadrul evenimentului care se va desfăşura pe parcursul a trei zile vor fi proiectate cele mai noi producţii româneşti.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close