Antena 3 CNN Actualitate Cum a scăpat Traian Băsescu de cele două procese intentate de Vîntu

Cum a scăpat Traian Băsescu de cele două procese intentate de Vîntu

Cum a scăpat Traian Băsescu de cele două procese intentate de Vîntu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Feb 2012   •   14:33

Cele două procese în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu îi cerea preşedintelui Traian Băsescu daune de câte un milion de euro au fost suspendate, vineri, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, informează Agerpres.

Tribunalul a ridicat din oficiu excepţia perimării, deoarece SOV nu a mai arătat interes pentru cele două procese, având în vedere că avocaţii săi nu s-au mai prezentat în instanţă de un an.

În primul dosar, deschis la Tribunalul Bucureşti pe 9 iulie 2009, Vîntu le solicita judecătorilor să-l oblige pe Traian Băsescu la plata unor daune de un milion de euro pentru acuzaţiile pe care şeful statului i le-a adus într-o emisiune de televiziune.

Pe 16 iunie 2009, Traian Băsescu l-a acuzat pe Vântu că a dat un "tun'"în valoare de 60 de milioane de euro, la sfârşitul guvernării Tăriceanu. Potrivit şefului statului, tranzacţia la care a făcut referire s-ar fi derulat în noiembrie 2008, prin Petrom Service, cu complicitatea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

În al doilea dosar, deschis pe 7 august 2009, tot la Tribunalul Bucureşti, Sorin Ovidiu Vîntu reclama afirmaţiile lui Traian Băsescu la o emisiune de la Radio România Actualităţi.

Traian Băsescu declara atunci: "Sunt trusturi de presă care, în mod netransparent, sunt hotărâte să influenţeze decizia politică. (...) Preacinstiţii ziarişti ai unui trust oare de ce nu apar zilnic cu poze ale amărâţilor de la FNI la tribunal, când ştiu că a fost condamnată Vlas pentru că a umblat cu creion, dar banii acelor amărâţi sunt la Vîntu? (...) Cu banii luaţi de la FNI, tătucul Vîntu a făcut televiziune cu care face politică şi ne spune nouă ce e bun".

Vîntu considera că preşedintele României i-a adus prejudicii de imagine prin aceste declaraţii, deoarece acreditează ideea că politica editorială a trustului este influenţată de patronat.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close