Antena 3 CNN Actualitate Cum aruncă primăriile cu banii de la buget: petreceri, greşeli şi lucrări inexistente

Cum aruncă primăriile cu banii de la buget: petreceri, greşeli şi lucrări inexistente

Cum aruncă primăriile cu banii de la buget: petreceri, greşeli şi lucrări inexistente
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Mar 2011   •   10:39

În plină criză economică, autorităţile locale aruncă banii pe fereastră. Ultimul raport privind utilizarea banilor publici la nivel local arată că primăriile se dau în vânt după cheltuieli extravagante şi achită cu generozitate lucrări care nu au fost efectuate niciodată. 

 
Camera de Conturi Hunedoara a descoperit o serie de cheltuieli ridicole înregistrate de administraţiile locale. 
 
Primăria Toteşti a cumpărat 33 de butelii de şampanie pentru a le face cadou de Anul Nou, la Vălişoara s-au cheltuit 5.200 de lei pe mese festive, în timp ce la Bretea Română s-au cheltuit 26.700 de lei pentru organizarea Zilelor Comunei.
 
Nu numai cheltuielile extravagante fac gaură în bugetele locale, Primăria Deva a pierdut 68.000 de lei din cauza unui impozit calculat greşit, iar în Petroşani au fost achitate indemnizaţii de 12.600 de lei unei secretare pentru şedinţe la care nu a praticipat.
 
Dacă unele primării au cheltuit bani pentru petreceri extravagante sau calcule greşite, există unele primării care dau bani pentru lucrări inexistente. Astfel, Primăria Valea Nandrului a cheltuit 37.000 de lei pentru materiale de construcţii şi lucrări de modernizarea unui drum care nu au început până acum.
 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close