Antena 3 CNN Actualitate Cum poți ajuta un copil să audă pentru prima dată

Cum poți ajuta un copil să audă pentru prima dată

Cum poți ajuta un copil să audă pentru prima dată
Sursa foto: sursa: tribuna.ro
23 Iun 2015   •   15:52

Îşi face repede prieteni, iubeşte să se joace şi să vadă că toată lumea râde în jurul ei. Cu zâmbetul până la urechi, Alesia îşi trăieşte fiecare zi. Din păcate, însă, micuţa nu duce o viaţă normală, pentru că nu aude chicotelile prietenilor săi, glasul mamei şi alintul bunicii, scrie tribuna.ro.

Medicii au diagnosticat-o cu hipoacuzie neurosenzorială profundă bilaterală şi, pentru a fi salvată, are nevoie de 25.000 de euro. Fără această sumă, Alesia va trăi în continuare într-o lume fără sunete.

Pe 1 iunie, a fost ziua tuturor copiilor. A fost şi ziua Alesiei. S-a bucurat de cei dragi cum a putut, dar nu le-a auzit urările. Fetiţa este condamnată să trăiască într-un univers mut. Totul a început în urmă cu un an, când Alesia a răcit şi a făcut otită. Preţ de trei luni, la un in­terval de aproximativ trei săptă­mâni, era internată în spital cu diverse simptome, adică cu vărsături şi febră. Mama şi medicii ei au văzut că micuţa nu reacţionează la zgomote şi nici nu vorbeşte. Aşa, s-a des­co­perit că e vorba despre o otită serioasă, netra­tată de peste cinci luni şi care deja îi afecta grav timpa­nele. După operaţia prin care i-au fost montate tuburi Sheperd, a urmat o audiogra­mă, în urma căreia părinţii au primit cum­plita veste: Alesia nu aude!

Mai multe, pe tribuna.ro.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close