Antena 3 Actualitate Cum răspunde fostul șef al SRI, George Maior, dezvăluirilor făcute de hackerul Guccifer

Cum răspunde fostul șef al SRI, George Maior, dezvăluirilor făcute de hackerul Guccifer

de M.Z.    |    12 Iun 2017   •   12:28
Cum răspunde fostul șef al SRI, George Maior, dezvăluirilor făcute de hackerul Guccifer

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat luni că mail-urile despre care a vorbit hackerul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut drept Guccifer, nu au existat. 

Întrebat cum comentează informaţiile potrivit cărora hackerul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut drept Guccifer, i-ar fi spart conturile de email şi ar fi găsit acolo rechizitoriul din dosarul "Flota" şi planuri cadastrale, Maior a răspuns: "Fake news". 

"Am spus că este fake news. Nu au existat asemenea mail-uri. Mail-urile toate au fost verificate şi au vizat corespondenţa mea academică. În ceea ce îl priveşte pe Guccifer, acestea sunt pure invenţii, pur şi simplu. Mi-a fost spart mail-ul, se ştie, un mail privat care includea corespondenţa mea veche academică, toate mail-urile au fost şi expuse de domnul Guccifer şi verificate", a explicat Maior, la Palatul Parlamentului. 

El a adăugat că îl roagă pe Guccifer să expună şi mail-urile despre care s-a vorbit în ultima vreme. 

Dezvăluiri făcute la Antenta 3 de Guccifer, hackerul despre care presa internaţională spune că a schimbat soarta alegerilor din SUA. Într-un interviu acordat lui Adrian Ursu, Guccifer dă detalii despre informaţiile sensibile găsite în emailul lui George Maior, fostul şef al SRI şi actualul ambasador al României în Statele Unite

Documente din dosarul Flota al lui Traian Băsescu, dar şi planurile vilelor de la Snagov în care locuiesc demnitarii statului român, sunt doar câteva dintre informaţiile pe care Guccifer spune că le-ar fi obţinut din mesageria electronică a fostului director al Serviciului Român de Informaţii.   
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: George Maior guccifer
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close