Antena 3 CNN Actualitate Cum s-a îmbogăţit deputatul PNL Ionel Palăr în timpul pandemiei. Deconturi de sute de mii de lei făcute la Casa de Sănătate

Cum s-a îmbogăţit deputatul PNL Ionel Palăr în timpul pandemiei. Deconturi de sute de mii de lei făcute la Casa de Sănătate

Deşi pandemia a adus ţara într-o criză economică, sunt totuşi destul de mulţi afacerişti, dar şi politicieni, cărora această criză sanitară le-a adus numai profit. Este şi cazul deputatului PNL, Ionel Palăr, cel care a făcut afaceri cu statul guvernat chiar de colegii lui în timpul pandemiei de COVID-19. Numai în primele luni ale acestui an, clinica la care deţine 50% din acţiuni a decontat pentru servicii de radiologie și imagistică sute de mii de lei.

Cum s-a îmbogăţit deputatul PNL Ionel Palăr în timpul pandemiei. Deconturi de sute de mii de lei făcute la Casa de Sănătate
de Cristi Popovici    |    05 Sep 2020   •   17:00

Clinica "Luxor" din Bacău, la care deputatul PNL Ionel Palăr deţine 50% din acţiuni, a decontat de la stat de două ori mai mulți bani decât în 2019, constând în servicii medicale. Deputatul liberal băcăuan este chiar unul din parlamentarii care au votat "Legea Costache", a privatizării programelor naționale de sănătate.

"Tot ceea ce face clinica Luxor este public, pe site. Contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate este unul public. Prestaţiile sunt publice, totul este în cadrul legii. Pentru potenţialul pe care îl are clinica Luxor, cred că încă nu este la nivelul de dezvoltare pe care ar putea să presteze pentru băcăuani. Ceea ce nu se ştie este că această clinică la care eu sunt asociat de peste 15 ani, împreună cu fostul meu cumnat, fostul chirurg Ciprian Olinic, care a decedat, a ajuns să fie etalon în judeţul Bacău.", a declarat pentru Antena 3 deputatul PNL, Ionel Palăr.

Ionel Palăr este deputat în Parlamentul României de 16 ani, dar de numele lui nu se leagă proiecte de rezonanță. Numele său a apărut în câteva scandaluri de integritate, cum ar fi deturnarea unor fonduri europene sau în scandalul prostituatelor de lux ale Andreei Marta, care i-au adus notorietate. După ce Romeo Stavarache, fostul primar al Bacăului, a fost arestat în 2014 și ulterior condamnat, Ionel Palăr a preluat șefia PNL Bacău.

În urmă cu 6 ani, toți consilierii județeni ai PNL s-au opus dotării Spitalului Județean de Urgență Bacău cu un RMN, susținând implicit interesul clinicilor private, printre care și a lui Ionel Palăr, în dauna interesului public. Guvernarea PSD a cumpărat RMN-ul, într-un final, pentru SCJU Bacău.

Ionel Palăr a mai vândut statului frigidere şi aparate de aer condiţionat 

"Nu despre clinica Luxor trebuie să mă întrebaţi pe mine, ci să discutăm despre medicina în ansamblu în Bacău. Eu îi felicit pe cei care au avut curaj să investească în medicina privată, pentru că sunt foarte mulţi cetăţeni care apelează şi la aceste soluţii alternative. Proiectul meu, spitalul municipal, pe care l-am realizat împreună cu primarul Stavarache, este finalizat în proporţie de 80% şi iată că tot un Guvern liberal a reuşit să deschidă cele două etaje pentru această perioadă de pandemie", a declarat deputatul Ionel Palăr.

Ionel Palăr are afaceri frumoase cu instuțiile statului nu numai prin intermediul clinicii, ci și cu o altă firmă prin care furnizează aparate frigorifice și de climatizare. A vândut aparate de aer condiționat Senatului și mai multor închisori. A adunat sute de mii de lei de la Senatul României, Societatea Națională de Radiocomunicații, Direcțiile de Sănătate Publică din Bacău, Călărași și Târgoviște, dar şi de la penitenciare. 

×
Subiecte în articol: Ionel Palăr
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close