Antena 3 CNN Actualitate Cum s-a pregătit Capitala pentru ziua cea mai fierbinte

Cum s-a pregătit Capitala pentru ziua cea mai fierbinte

Cum s-a pregătit Capitala pentru ziua cea mai fierbinte
24 Iul 2007   •   07:51

Autorităţile din Capitală s-au pregătit pentru ce e mai rău. Electrica spune că are un plan de intervenţie de cod roşu. Numărul ambulanţelor a fost suplimentat şi în Capitală, pentru ca serviciile de urgenţă să poată face faţă tuturor solicitărilor. Jandarmii au fost mobilizaţi şi ei să ajute persoanele care nu se pot deplasa şi care cer ajutorul autorităţilor. Metrorex trebuie să pună la dispoziţia călătorilor 12 puncte de asistenţă medicală în staţiile cele mai aglomerate, iar Ministerul Apărării va dona municipalităţii corturi climatizate. Apanova şi RADET nu vor efectua lucrări de revizie la conducte în perioada vizată de codul roşu, pentru a nu întrerupe alimentarea cu apă a bucureştenilor. Sunt permise doar intervenţiile în caz de urgenţă.

Ştrandurile şi fântânile arteziene din Capitală vor funcţiona 24 de ore din 24. Autorităţile au cerut societăţilor de salubrizare să stropească suplimentar străzile capitalei, dar numai noaptea şi să ridice zilnic gunoiul din cartiere. De asemenea, patrule ale Poliţiei Comunitare supraveghea lacurile din jurul Capitalei, pentru a preveni scăldatul în locurile interzise. Există risc mare de îmbolnăvire cu meningită.

În zonele Bd. Regina Elisabeta, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Moghioroş, Big Berceni, Piaţa Charles de Gaulle şi Bucur Obor, vor fi amplasate corturi pentru a distribui trecătorilor apă potabilă şi servicii de prim ajutor
.

Toate birourile de relaţii cu publicul ale instituţiilor vor avea program special de lucru. Astfel, serviciile Primăriei Bucureşti şi Administratiile fiscale vor funcţiona între orele 07 - 11 şi 18 – 20. Program redus vor avea şi casieriile RATB, care nu vor funcţiona între 11 - 18. Iar pensionarii îşi vor primi pensiile pînă în ora 10 dimineaţa, anunţă Poşta Română.

De asemenea, se menţin măsurile speciale în trafic: camioanele cu greutatea mai mare de 7,5 tone au voie să circulă numai după ora 20.00.

Citiţi AVERTIZARE COD ROŞU PENTRU BUCUREŞTI ŞI 5 JUDEŢE

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close