Antena 3 CNN Actualitate Cum să nu cazi victima hoţilor de buzunare sau din maşini de sărbători

Cum să nu cazi victima hoţilor de buzunare sau din maşini de sărbători

În perioada în care ne bucurăm de sărbătoari, de venirea lui Moş Crăciun sau de Revelion, riscăm să devenim victima furturilor, pentru că hoții știu exact cum să profite de aglomerația creată la cumpărături sau de imprudenţa la asigurarea mașinii.

Cum să nu cazi victima hoţilor de buzunare sau din maşini de sărbători
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Dec 2022   •   12:23

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii au câteva sfaturi privind prevenirea infracţiunilor. Pentru a preveni furturile din genţi sau din buzunare nu vă lăsaţi geanta nesupravegheată, mai ales în zonele aglomerate.

Când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care îi aveţi, ci doar suma necesară. Nu ţineţi portofelul în buzunarele exterioare sau la vedere. E important să fiţi atenţi dacă sunteţi bruscaţi cu intenţie şi nu vă lăsaţi atraşi de locuri izolate pentru a cumpăra diverse, oricât de avantajos vi s-ar părea.

Când vine vorba de autoturisme aveţi grijă să nu lăsaţi aparatură electronică sau genţi în maşini. Evitaţi să păstraţi în torpedoul autoturismului acte de identitate sau alte documente importante. Apoi evitaţi să vă parcaţi autoturismul în zone izolate și neiluminate, mai ales pe timpul nopții şi încercaţi să instalați sisteme de alarme antifurt.

Şi încă un lucru important: parcaţi autoturismele în locuri special amenajate şi asigurate cu pază.

×
Subiecte în articol: furt auto Poliția Română
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close