Antena 3 CNN Actualitate Cum să rămâi motivat atunci când îți cauți un loc de muncă

Cum să rămâi motivat atunci când îți cauți un loc de muncă

Să îți cauți un loc de muncă nou poate fi stresant. Procesul de aplicare pentru fiecare job în parte, nenumărate scrisori de intenție, telefoane, emailuri, toate astea trebuie să le faci în fiecare zi, pentru a-ți mări șansele de a găsi un loc de muncă pe placul tău. Dacă mai adaugi și lipsa de răspuns pe care o primești din partea recrutorilor, stresul se intensifică. Prin urmare poate deveni destul de greu să îți menții motivația atunci când ești în căutarea unui loc de muncă. Iată cum o faci!

Cum să rămâi motivat atunci când îți cauți un loc de muncă
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2021   •   12:25

Creează-ți o rutină

Pe site-urile de job-uri se postează anunțuri de angajări zilnic. Fie că optezi pentru varianta de a primi pe mail ofertele din acea zi sau cauți joburile, trebuie să îți integrezi această „vânătoare” în rutina zilnică. Având în vedere toate instrumentele care ți se pun la dispoziție, poți să aplici pentru un loc de muncă atunci când îți bei cafeaua, sau când ești în pauza de masă. Indiferent ce alegi, trebuie să faci asta zilnic, chiar dacă uneori ești obosit. Perseverența este cheia în căutarea unui loc de muncă.

Găsește modalități diferite de a căuta un loc de muncă

Dacă în domeniul tău nu sunt suficiente postări de angajări, sau acestea nu sunt pe placul tău, trebuie să te orientezi spre o alternativă. Pe deoparte poți să cauți joburi project based, sau de freelancer. De cealaltă parte, adaugă noi cuvinte cheie de căutare. Sunt unele domenii, cum sunt IT-iștii, scriitorii, designerii care pot deveni liber-profesioniști foarte ușor. Joburile de scurtă durată, le pot aduce un venit substanțial, chiar dacă nu oferă siguranța zilei de mâine. Deci dacă consideri că nu găsești un loc de muncă pe placul tău prin metode tradiționale este indicat să arunci o privire măcar în această zonă.

De asemenea, ar trebui să îți extinzi căutarea. Caută posturi conexe, la care îți poți aplica aptitudinile dobândite de-a lungul carierei. Fie alege alte denumiri, fie caută după aptitudini. Sunt multe postări de joburi cu titluri pompoase, dar în realitate sunt pentru posturi inferioare sau cu alte cerințe de cât te aștepți. Prin urmare, introdu și alți termeni de căutare conecși pentru a găsi locul de muncă perfect pentru tine.

Vorbește despre problemele tale

Nu trebuie să treci prin acest proces anevoios de unul singur.  Vorbește cu prietenii tăi despre probleme legate de căutarea unui loc de muncă. Pe lângă faptul că-ți vei vărsa frustrările, poate cineva din grupul tău a avut aceleași experiențe și poate să te ajute. Mai mult de atât, prietenii pot să te ajute corectându-ți scrisoarea de intenție sau CV-ul. În definitiv, te cunosc foarte bine. Iar pentru tine, este bine pentru că ai parte de susținere morală în această perioadă dificilă.

Bucură-te de micile victorii

Ai fost sunat înapoi de o companie? Ai ajuns la primul interviu? CV-ul tău a atras atenția cuiva? Toate aceste mici victorii trebuie sărbătorite, chiar dacă nu duc la angajare. Încearcă să vezi partea plină a paharului, deoarece numai așa poți evalua situația în care te afli. În mod evident, ai făcut ceva bine. Iar cu această ocazie poți să îți îmbunătățești CV-ul și scrisoarea de intenție în funcție de feedback-ul primit.

Creează o listă cu lucruri care să te lauzi

Sunt mulți oameni cărora le este greu să vorbească la superlativ despre sine. Iar dacă te afli în această categorie, o listă de calități te va ajuta. Notează-ți situațiile în care ai excelat la locurile de muncă anterioare, ce probleme ai rezolvat și cum dar și calitățile pe care consideri că lumea le apreciază la tine. Poți să creezi un document Word sau un Excel cu toate aceste detalii. Iar pe măsură ce îți amintești ceva sau te confrunți cu o întrebare sau situație nouă, notează-ți. Iar atunci când scrii scrisoarea de intenție sau vorbești la telefon cu recrutorul, poți să te ajuți de această listă.

Este greu să îți menții motivația atunci când cauți un loc de muncă. Însă, dacă menții o atitudine pozitivă și ești perseverent, cu siguranță vei găsi jobul pe care ți-l dorești. De asemenea, este important să nu ratezi nicio șansă. Prin urmare, fă-ți cont pe MyNextJob pentru a-ți găsi următorul loc de muncă. Orice website de joburi te poate ajuta. Însă, MyNextJob vine cu serie de beneficii precum traducerea CV-ului și scrisori de intenție predefinite care cu siguranță îți vor aduce mai mult spor.

 

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close