Antena 3 CNN Actualitate Cum să te fereşti de ţepe cu maşini second hand

Cum să te fereşti de ţepe cu maşini second hand

Cum să te fereşti de ţepe cu maşini second hand
21 Mar 2018   •   19:00

Reparate şi apoi vândute de samsari, maşinile care au suferit daune majore sunt adevărate bombe cu ceas pe şosele. Potrivit unui studiu, 67% dintre maşinile pentru care s-a verificat istoricul de daune anul acesta, au avut cel puţin un incident.

Samsarii de maşini second-hand îi pot păcăli pe cumpărători nu doar prin manipularea kilometrajului, ci chiar vânzându-le autoturisme reparate după ce au suferit daune majore sau chiar daună totală şi care trebuiau retrase din circulaţie. Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu realizat de portalul InspectorAuto.ro, potrivit căruia, dintre maşinile care au avut daune, 12% au avut o valoare a reparaţiilor de peste 15.000 euro. Experţii atrag atenţia că deşi unele autoturisme la mâna a doua puse la vânzare sunt aproape noi, cu carte service şi kilometri puţini şi reali, acestea pot fi adevărate bombe cu ceas. Deseori, acestea nu mai au nici măcar sisteme de airbag funcţionale şi pun în pericol siguranţa şoferilor, avertizează experţii în domeniul auto.

Studiul dezvăluie câteva sfaturi referitoarea la verificarea maşinii second-hand înainte de cumpărare. Astfel, pentru un ochi avizat linia caroseriei poate spune din primul minut dacă au fost făcute reparaţii asupra maşinii. Potenţialii cumpărători trebuie să se uite atent la alinierea elementelor maşinii pentru a observa dacă păstrează linia dată de producător: linia de îmbinare a pragului cu uşile, diferite elemente de design de pe lateralul maşinii care pot fi urmărite pe toată lungimea ei, se arată în studiu, scrie adevarul.ro.

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close