Antena 3 CNN Actualitate Cursurile din şcoli şi licee ar putea fi suspendate în anumite zone din ţară

Cursurile din şcoli şi licee ar putea fi suspendate în anumite zone din ţară

Cursurile din şcoli şi licee ar putea fi suspendate în anumite zone din ţară
06 Mar 2010   •   23:17

Cursurile la unele şcoli şi licee din câteva zone din ţară ar putea fi suspendate câte două ore, timp de trei zile săptămâna viitoare, pentru că profesorii nu şi-au primit salariile pe luna trecută. Dacă dascălii nu şi-au primit banii, peste 10.000 de angajaţi ai CFR sunt într-p situaţie mai dramatică. Oamenii vor fi trimişi în şomaj în perioada următoare.

Autorităţile locale din mai multe judeţe din ţară nu mai au bani pentru salariile profesorilor. Pentru că nu şi-au primit salariile pe luna februarie, sindicaliştii din educaţie se pregătesc de grevă. Cadrele didactice afiliate la FSLI vor decide miercuri, prin referendum, programul acţiunilor de protest.

În timp ce profesorii nu-şi mai primesc salariile, ceferiştii sunt trimişi în şomaj. Guvernul a finalizat lista cu numărul angajaţilor care vor fi disponibilizaţi. Sindicaliştii din CFR spun că nu le rămâne decât să conteste decizia executivului în instanţă.

Numai de la CFR Marfă vor fi disponibilizaţi 6.700 de lucrători. De la CFR Călători vor pleca nu mai puţin de 1.100 de angajaţi, în vreme ce S.C. Întreţinere şi Reparaţii Vagoane trimite acasă 800 de muncitori. Cei disponibilizaţi vor primi, pe lângă ajutorul de şomaj, şi o sumă de două ori mai mare decât salariul mediu net pe economie.
Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevede că cei rămaşi fără loc de muncă, vor primi şi un venit lunar, după încheierea perioadei de şomaj, dacă nu şi-au găsit o nouă slujbă. Guvernul a motivat disponibilizările prin situaţia financiară dezastruoasă a companiilor CFR, provocată de criza financiară.
Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close