Antena 3 CNN Actualitate Cursurile se vor ţine încă din prima zi de şcoală, a decis ministrul Educaţiei

Cursurile se vor ţine încă din prima zi de şcoală, a decis ministrul Educaţiei

Cursurile se vor ţine încă din prima zi de şcoală, a decis ministrul Educaţiei
29 Aug 2010   •   22:42

Clopoţelul va anunţa încă din prima zi începerea orelor. Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu vrea să se ţină cursuri încă de pe 13 septembrie, iar până pe 9 septembrie să fie pregătite orarele în toate şcolile din ţară. În acelaşi timp, comisia pentru Educaţie din Senat propune ca, în cel mult un an, elevii să nu mai primească note la muzică, desen, religie şi sport.

Inspectorii şcolari generali au primit sarcină de la ministrul educaţiei Daniel Funeriu ca până la 9 septembrie să fie pregătite toate orarele în şcoli, astfel încât încă din prima zi elevilor să li se poată preda.

Şi tot în sprijinul elevilor vine şi propunerea senatorilor din Comisia pentru învăţământ ca, începând cu anul şcolar viitor, elevilor să li se acorde calificative la patru discipline: muzică, desen, religie şi sport. Ideea este agreată de profesori.

?Încercăm să facem disciplinele mai atractive şi să nu existe o condiţionare a notelor?, a declarat Ecaterina Andronescu.

?Prin renunţarea la note va creşte numărul celor care vor participa la orele de sport. Dacă el va participa la aceste ore ştii că nu mai este sub presiunea notei finale, cred eu că participarea va fi mult mai calmă şi mult mai eficientă?, susţine un profesor.

Printre părinţi şi elevi părerile sunt împărţite. ?Nu îmi place pentru că de fiecare dată, adică în fiecare an am 10 la aceste materii şi cred că m-ar ajuta la media generală?, spune o elevă. Senatorii au propus ca sistemul actual să fie menţinut în cazul elevilor de la liceele vocaţionale.

Antena 3

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close