Antena 3 CNN Actualitate Curtea Supremă, lovitură cruntă pentru #rezist

Curtea Supremă, lovitură cruntă pentru #rezist

Curtea Supremă, lovitură cruntă pentru #rezist
Sursa foto: Foto: Facebook/Mihail-Ioan Bruștuc
15 Oct 2018   •   18:24

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, luni, recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti.

Astfel, instanţa supremă a decis că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când acestea urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice, respectiv drum public, parte carosabilă şi trotuar, sau în alte locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

Jurnalistul Dan Tănasă a comentat în emisiunea ”100 de minute” afirmațiile făcute de judecătorul Cristi Dănileț, atunci când protesta pe treptele Curții de Apel București.

”Ceea ce spune probează că domnul Dănileț este un amator, un păcălici. În orice țară cu apă caldă la robinet, când protestezi în apropierea unei instituții publice ești obligat legal să informezi autoritățile, pentru a asigura atât securitatea instituției, cât și a persoanelor care participă la protest. Domnul Dănileț are o mentalitate de personaj care s-ar încadra mai bine ca procuror într-o dictatură. Îmi pare rău, domnule Dănileț, sunteți în eroare” a spus Dan Tănasă.

×
Subiecte în articol: 100 de minute proteste decizie autorizatie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close