Antena 3 CNN Actualitate Autoritățile din Turcia au emis 113 mandate de arestare în cazul clădirilor prăbușite la cutremure | Corespondenţă Antena 3 CNN din Turcia

Autoritățile din Turcia au emis 113 mandate de arestare în cazul clădirilor prăbușite la cutremure | Corespondenţă Antena 3 CNN din Turcia

Printre cei arestați se numără și proprietarul unei companii care a construit clădirile distruse din orașul Adana. Acesta a fost prins aseară în Cipru. Monica İyibudar, corespondent Antena 3 CNN din Turcia, a explicat ce măsuri au luat autorităţile pentru cei sinistrați şi care este situaţia acum în provinciile Hatay şi Adiyaman.

Autoritățile din Turcia au emis 113 mandate de arestare în cazul clădirilor prăbușite la cutremure | Corespondenţă Antena 3 CNN din Turcia
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    12 Feb 2023   •   16:29

În urmă cu doar câteva minute a fost dat publicității noul bilanț de către autoritățile din Turcia. Sunt 29.605 morți și au fost evacuate 147.934 de persoane din provinciile afectate de cutremure către alte provincii ale Turciei. AFAD informează că de luni au fost peste 2.412 replici, destul de puternice.

Și pe parcursul zilei de astăzi multe, foarte multe replici între 4,5 pe scara Richter.

Cutremur în Turcia: Mobilizare de forţe în Hatay

În provincia Hatay, zona cea mai afectată de cutremur au început să fie furnizarea de servicii de sănătate de nivel 3 spune ministrul Sănătății.  Este o veste foarte importantă pentru toți cei care locuiesc în zonă. Au fost trimise și vaccinuri antirabice și tetanos. Sunt în acest moment pregătiți 5.000 de militari pentru toate operațiunile specifice. De asemenea, autoritățile au dat în funcțiune și 61 de bucătării și 16.000 de cuptoare pentru a hrăni zilnic 50.000 de oameni.  Tot în Hatay au fost amplasate și peste 19.000 de corturi în regiune.

Aeroportul din Hatay a fost redeschis traficului aerian

Pe contul de socializare a Ministerului Transporturilor a fost făcută o postare referitoare la Aeroportul Hatay, care a fost redeschis traficului aerian.

Echipele tehnice și de construcții formate din 150 de oameni au intervenit pe o suprafață de 5000 de metri pătrați și după doar 4 zile pista a fost redată spre folosință.

Cutremur în Turcia: 57 de persoane au fost arestate pentru tentativa de jaf

Totodată, ministrul Justiției a avut un brifing în urmă cu câteva minute și a anunțat că 57 de persoane au fost arestate în legătură cu 75 de incidente de jaf și că au fost luate măsuri împotriva 134 de suspecți.

De altfel, seara trecută a fost arestată la Istanbul și o persoană suspectă că ar fi colectat donații și ar fi fraudat cu un cont fals pe care l-a deschis, imitând o organizație de caritate.

Cutremur în Turcia: Bilanţul victimelor dintr-un hotel prăbuşit în Adiyaman

Din păcate, a fost publicat și bilanțul morților dintr-un hotel prăbușit. E vorba de hotelul Isias din Adiyaman, care, după cum scrie presa din Turcia, aparține unui om de afaceri care e apropiat principalului partid de la putere.

Sunt peste 60 de victime doar în acel hotel, dintre care 28 de persoane fac parte dintr-un grup de ghizi turistici care veniseră la un curs, precum și o echipă de volei din Republica Turca Ciprului de Nord formată din 35 de persoane.

Altfel, întrucât sunt peste 24.921 de clădiri demolate sau grav avariate din cauza celor 2 cutremure de luni 6 februarie continuă și seria arestărilor dezvoltatorilor imobiliari, ale căror construcții noi s-au prăbușit la cutremure", a transmis Monica Ibudar, corespondent Antena 3 CNN din Turcia. 

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close