Antena 3 CNN Actualitate Daciana Sârbu: Am început să jucăm pe piaţa producătorilor BIO şi probabil de aceea deranjăm în Europa

Daciana Sârbu: Am început să jucăm pe piaţa producătorilor BIO şi probabil de aceea deranjăm în Europa

Daciana Sârbu: Am început să jucăm pe piaţa producătorilor BIO şi probabil de aceea deranjăm în Europa
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Mar 2013   •   22:52

Invitată în ediţia de vineri seară a emisiunii "Vorbe grele", europarlamentarul Daciana Sârbu a vorbit despre iniţiativele legislative în care s-a implicat pentru a sprijini producţia de produse BIO, în România.

Daciana a explicat la Antena 3 că producătorii agricoli din România exportă "materie primă de foarte bună calitate, care se întoarce în ţară ca produs finit, dar mai scump"

"Scopul meu este să îi aduc în faţă pe acei oameni, să fim şi pe piaţa europeană un lider, la capitolul BIO", a completat Daciana Sârbu.

"Soluţia este ca aceşti producători să ajungă mai uşor la consumatori", a mai adăugat Daciana.

Daciana Sârbu, între politică şi familie: Iau tot ce e mai bun din momentele petrecute cu familia

Europarlamentarul a subliniat că România are un mare avantaj faţă de statele cu o agricultură mult mai dezvoltată: are solurile mai curate.

Soţia premierului Ponta consideră că toate scandalurile alimentare din ultima perioadă, care au vizat România, au apărut pentru că "am început să jucăm pe piaţa producătorilor, inclusiv a celor BIO".

"Putem produce, deja exportăm şi concurenţa există. Înainte eram doar consumatori. Probabil deranjăm mai mult acum", a completat europarlamentarul Daciana Sârbu.

Vezi înregistrarea integrală a emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close