Antena 3 CNN Actualitate Dan Barna: "Alianța USR PLUS merge mai departe. Cele aproape 1,4 mil de voturi pe care le-am primit ne obligă să continuăm să luptăm"

Dan Barna: "Alianța USR PLUS merge mai departe. Cele aproape 1,4 mil de voturi pe care le-am primit ne obligă să continuăm să luptăm"

Dan Barna: "Alianța USR PLUS merge mai departe. Cele aproape 1,4 mil de voturi pe care le-am primit ne obligă să continuăm să luptăm"
18 Noi 2019   •   13:46

Dan Barna, liderul USR, se arată încrezător în evoluția Alianței USR-PLUS și spune că voturile primite în primul tur al alegerilor prezidențiale confirmă că trebuie să lupte în continuare pentru "un 2020 în care să fim la guvernare și în primării". 

"Alianța USR PLUS merge mai departe

USR PLUS este o forță în politica românească și rezultatul de duminică confirmă acest lucru, chiar dacă unele așteptări au fost mai mari. Cele aproape 1,4 mil de voturi pe care le-am primit mă obligă și ne obligă să continuăm să luptăm pentru un 2020 în care să fim la guvernare și în primării.

Pentru acest obiectiv, trebuie să construim cu loialitate între parteneri. Este o valoare fundamentală după care mă ghidez în acțiunea politică. Și tocmai de aceea nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferință de presă sau scrisori deschise trimise prin presă.

Un proiect politic mare, care să facă bine României, se face cu viziune și generozitate. USR a propus PLUS, și eu i-am propus lui Dacian Cioloș încă de la alegerile europarlamentare să facem fuziunea celor două partide.

Chiar dacă n-a fost să fie atunci, continuăm să sperăm într-un viitor comun, dar pentru asta va trebui să discutăm serios pe teme precum criteriile de integritate, respingerea traseismului, recunoașterea muncii colegilor noștri consilieri locali și a eforturilor depuse la #FărăPenali sau programul comun de guvernare.

Suntem asumați în logica unei Alianțe de succes și construim un mecanism fin, pe câmpul de bătălie, sub focul de artilerie al opozanților de toate felurile. Vom avea la începutul acestei săptămâni consultări în interiorul partidului asupra calendarului și pașilor comuni pentru locale. Miercuri vom avea rezultatul consultării membrilor asupra poziției mele actuale iar vineri indiferent de rezultat vom avea o ședință a birourilor naționale reunite USR și PLUS pentru a pune pe hârtie pașii următori.

Am toată încrederea că vom trece peste mici gesturi și speculații de moment și ne vom putea concentra pe temele mari. Le suntem datori oamenilor care cred în noi. Singura opțiune este succesul". 

×
Subiecte în articol: Dan Barna
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close