Antena 3 CNN Actualitate Dan Barna, anunț de ultimă oră pentru românii nevaccinați

Dan Barna, anunț de ultimă oră pentru românii nevaccinați

Vicepremierul USR, Dan Barna propune noi restricţii, care să se aplice persoanelor nevaccinate. Măsurile se vor lua doar în localitățile acolo unde incindența va depăși peste 2 la mia de locuitori.

Dan Barna, anunț de ultimă oră pentru românii nevaccinați
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    27 Iul 2021   •   17:30

"Vor fi luate măsuri în funcție de nivelele de incidență, adică toate aceste măsuri despre am vorbit și eu în spațiul public, despre care a vorbit și ministrul Sănătății, se referă la situații în care incidența depășește 2 la mie, sau 3 la mie și atunci și relaxările pe care le-am văzut aseară, ele sunt active în momentul acesta.

Dacă însă, într-o localitate se va ajunge la o incidență peste 2 la mie, se va reveni la sistemul de reglementare din iulie.

Dacă va depăși 3 la mie, se va reveni la sistemul de reglementare care era la 1 iunie. În felul acesta, măsurile despre care am vorbit se vor aplica doar în acele localități vom avea o creștere a incidenței. 

Ori, tocmai, pentru a nu ajunge în localitățile României să trebuiască să discutăm despre aceste măsuri de prevenție, e important să ne vaccinăm.

Vaccinându-ne, ne asigurăm că localitățile noastre rămân cu o incidență redus, sub 1 la mie, astfel încât să nu existe discuțiile legate de limitări de acces în spații neesențiale.

(...) În momentul de faţă, mesajul e foarte clar. Perspectiva de măsuri de prevenţie e una foarte reală şi ea va fi necesară dacă nu creştem impactul vacinării şi dacă nu ne vaccinăm mai mulţi, astfel încât, cotele la nivelul localităţii să rămână scăzute. Despre asta e vorba", a declarat Dan Barna.

De asemenea, premierul Florin Cîțu recunoaște că s-a luat în discuție restricționarea accesului în restaurante sau la spectacole a celor care nu sunt vaccinați, însă nu s-a luat deocamdată nicio decizie la nivelul coaliției de guvernare.

Citiţi şi: Ludovic Orban, atac la Florin Cîțu după ratarea țintei de vaccinare: ”Cine a stabilit ținte trebuia să le urmărească”

George Simion, mesaj de la protest pentru Dan Barna: "Suntem alături de românii care nu vor ca vaccinarea să fie obligatorie"

 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close