Antena 3 CNN Actualitate Dan Barna: USR înclină spre a exprima votul de susținere pentru Guvernul Cîțu

Dan Barna: USR înclină spre a exprima votul de susținere pentru Guvernul Cîțu

Președintele USR, Dan Barna, a spus că partidul pe care îl reprezintă înclină spre a vota Guvernul Cîțu, dar că decizia va fi luată la nivelu grupului parlamentar.

Dan Barna: USR înclină spre a exprima votul de susținere pentru Guvernul Cîțu
Sursa foto: Facebook
10 Mar 2020   •   20:23

"În momentul de faţă, este un nevoie de un Guvern cu toată forţa Guvernului unui stat, pentru a lua măsurile necesare. E foarte important, dincolo de declaraţii de bună credinţă la televizor, e nevoie de decizii ferme. Altfel, fenomenul din Italia se poate întâmpla în România în două săptămâni. (...) Înclinăm foarte mult să exprimăm acest vot de susţinere a Guvernului Cîţu. Este o decizie pe care o vom lua joi cu colegii din grupul parlamentar, dar, la cum arată lucrurile, clar este nevoie de un guvern stabil", a spus Barna, după consultările de la Palatul Victoria.

Dan Barna a mai spus că alegerile anticipate au devenit "subiect de plan doi" în contextul răspândirii coronavirusului.

"Există şi aşteptarea aceasta pentru a vedea ce se va întâmpla joi şi care va fi decizia Curţii referitoare la ordonanţa privind anticipatele. În momentul de faţă, însă, prioritară pentru România este asigurarea sănătăţii publice, limitarea riscului de dispersie a acestui virus, care afectează semnificativ Europa. Din această perspectivă, noi credem că subiectul anticipatelor este un subiect de plan doi. Necesitatea de avea un Guvern capabil să ia măsuri ferme... Vedem ce s-a întâmplat pe interzicerea adunărilor şi suspendarea cursurilor la şcoală. Totuşi, grădiniţele particulare continuă să funcţioneze, tocmai pentru că nu este o bază legală pentru care s-au luat aceste măsuri şi atunci conformarea ţine de bunul simţ sau decizia de oportunitate a unei companii sau a alteia. Dar lucrurile acestea nu pot să continue în situaţia în care avem un risc de răspândire a virusului", a explicat el.
 

×
Subiecte în articol: Dan Barna
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close