Antena 3 CNN Actualitate Dan Diaconescu nu are binecuvântarea Patriarhiei Române pentru a candida la preşedinţie

Dan Diaconescu nu are binecuvântarea Patriarhiei Române pentru a candida la preşedinţie

Dan Diaconescu nu are binecuvântarea Patriarhiei Române pentru a candida la preşedinţie
Sursa foto: Intact Images
26 Oct 2010   •   15:01

După ce Dan Diaconescu a declarat recent că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Patriarhiei Române şi a primit binecuvântarea Patriarhului Daniel pentru a candida la preşedinţie, Patriarhia Română a intervenit şi a infirmat afirmaţiile patronului OTV, relatează Mediafax.

"În legătură cu afirmaţia domnului Dan Diaconescu care pretinde că ar fi primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru a candida la preşedinţia României, precizăm: Singura întrevedere a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu domnul Dan Diaconescu a avut loc în ziua de 27 mai 2010, când Patriarhul României l-a primit în audienţă pe directorul postului de televiziune OTV la solicitarea acestuia", se arată într-un comunicat de luni al Patriarhiei Române.

În cadrul acelei întâlniri, care a avut loc la 6 decembrie 2009, nu s-a discutat despre candidatura lui Dan Diaconescu, se arată în comunicatul Patriarhiei.

"Menţionăm că în cadrul întrevederii nu a existat nicio discuţie pe tema candidaturii domnului Dan Diaconescu la preşedinţia României deoarece, la data respectivă, Preşedintele României fusese ales cu câteva luni înainte (6 decembrie 2009). Totodată, precizăm că Patriarhia Română nici nu îndemnă şi nici nu opreşte pe nimeni să candideze la Preşedinţia României sau la altă demnitate publică, întrucât ea trebuie să fie neutră din punct de vedere politic", se mai arată în comunicatul citat.

În cadrul respectivei întâlniri Dan Diaconescu a propus Patriarhiei Române un sprijin publicitar pentru proiectul Catedralei Mântuirii Neamului, din partea postului său de televiziune. "Un astfel astfel de sprijin nu este necesar" deoarece Patriarhia Română are propriul post de televiziune, conform sursei citate.

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu Patriarhia Romana
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close