Antena 3 CNN Actualitate Dan Diaconescu şi Doru Pârv, trimişi în judecată pentru şantaj

Dan Diaconescu şi Doru Pârv, trimişi în judecată pentru şantaj

Dan Diaconescu şi Doru Pârv, trimişi în judecată pentru şantaj
Sursa foto: Intact Images
25 Oct 2010   •   13:32

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş. Cei trei sunt acuzaţi de şantajarea lui Ion Moţ, primarul comunei arădene Zărand, dar şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, relatează Mediafax.

Cristian Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, este acuzat de procurorii DNA de două infracţiuni de şantaj. Alături de patronul OTV vor fi judecaţi tot pentru acuzaţii de şantaj, şi Dorel Petru Pârv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", şi Ghezea Mitruş, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicaţiei "Atac la persoană".

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Dan Diaconescu l-a ameninţat repetat pe primarul unei comune din judeţul Arad, în perioada mai-septembrie 2009, atât direct în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, cât şi indirect prin intermediul lui Doru Pârv, în scopul de a obţine suma de 200.000 de euro.

"Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cu terenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, că are o avere importantă obţinută ilicit şi că face trafic de influenţă pe lângă unii miniştri", se arată într-un comunicat al DNA făcut public luni.

Sub presiunea ameninţărilor, primarul arădean i-a dat lui Doru Pârv suma de 30.000 euro şi 42.000 lei, "scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu".

În plus, în aprilie 2005, Dan Diaconescu l-a ameninţat de mai multe ori pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea,, atât în mod direct, în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din seara zilei de 20 aprilie 2005, cât şi indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitruş, realizatorul emisiunii "Semnal de alarmă" difuzată pe acelaşi post de televiziune. De la Paul Petru Ţârdea a fost solicitată suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

"Ameninţarea a constat în difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana şantajată, cum ar fi date despre trecutul infracţional al acesteia şi afirmaţii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comercială condusă de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent", conform procurorilor DNA.

Un imobil din municipiul Arad al lui Doru Pârv a fost pus sub sechestru asigurator până la concurenţa sumei 30.000 de euro si 42.000 de lei.

La 23 iunie au fost arestaţi preventiv Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi preventiv în 23 iunie. Două zile mai târziu, patronul OTV a fost eliberat, decizia aparţinând Tribunalului Bucureşti, care i-a interzis în schimb să părăsească ţara. Această măsură a fost prelungită apoi succfesiv de procurori, ea finnd valabilă până la data de 21 noiembrie 2010.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Doru Pârv, care a fost astfel eliberat la data de 4 august. Instanţa i-a interzis să părăsească localitatea de domiciliu, măsura fiind valabilă şi în prezent.

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu santaj
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close