Antena 3 CNN Actualitate Dan Nica: Există tentative de fraudă electorală. S-au întocmit 35 de dosare penale

Dan Nica: Există tentative de fraudă electorală. S-au întocmit 35 de dosare penale

Dan Nica: Există tentative de fraudă electorală. S-au întocmit 35 de dosare penale
Sursa foto: Dan Nica
07 Iun 2009   •   15:21

Există încercări de fraudare a alegerilor europarlamentare, a declarat Ministrul Administraţiei şi Internelor. Dan Nica a anunţat că s-au dat bani şi alimente pentru alegători şi au fost întocmite 35 de dosare penale. Foarte multe reclamaţii au vizat şi turismul electoral.

În sectorul 4 din Capitală, la secţiile din Şcoala 308, au venit să voteze aproximativ 100 de persoane, aduse din Ilfov cu mai multe microbuze.

?Am avut o avalanşă, un număr de aproximativ 30 de persoane. S-au prezentat la vot, s-a facut chiar şi o coadă, nu doar la noi ci şi la celelalte secţii de votare. Ne-au spus că sunt veniţi la Bucureşti lamuncă, la rude, la o acţiune. Cei din secţiile de votare au devenit suspicioşi pentru că cei care s-au îngrămădit la urne păreau un grup organizat? a declarat preşedintele secţiei de votare.

Oamenii au fost trecuţi pe listele suplimentare şi au fost lăsaţi să voteze.

O situaţie similară s-a reclamat şi la Biroul Electoral al Sectorului 1. Mai multe maşini care aparţin unei firme de salubritate au fost surprinse în timp ce transportau muncitori din afara Bucureştiului la secţiile de votare din Capitală.

Telespectatorii Antena 3 au semnalat prezenţa unor microbuze care transportau cetăţeni la mai multe secţii de votare din Voluntari.

Organizaţia PSD Bucureşti a făcut o plângere penală prin care reclamă că PD-L a transportat cu autobuze cetăţeni domiciliaţi în judeţele Argeş şi Dâmboviţa la secţii de vot din Capitală.

?Avem dovezi certe că PDL a închiriat peste 200 vehicule, microbuze şi autobuze? a declarat reprezentantul PSD, Bogdan Nicolescu Duvăz, într-o conferinţă de presă.

Social-democraţii reclamă nereguli şi în judeţele Buzău, Prahova şi Cluj. PSD acuză PD-L că a continuat propaganda electorală, împărţind zahăr, ulei şi făină cetăţenilor, în schimbul participării la vot şi a promisiunii că-i vor vota pe democrat-liberali.

Tentativă de fraudă electorală şi în Timiş. Liberalii au depus la Biroul Electoral Judeţean, două plângeri în care acuză filiala locală a PDL că a început "acţiunea autobuzul".

O femeie din comuna Scărişoara, judeţul Olt şi un bărbat din Craiova sunt cercetaţi penal şi riscă închisoarea după ce au votat de două ori la două secţii de votare.

O ştampilă de vot a dispărut, timp de zece minute, de la secţia 138 din Petroşani. Reprezentantul PNŢCD din comisie a plecat, cu ea în buzunar, să-şi cumpere un ceai. Bărbatul susţine că a luat cu el ştampila, ca să nu fie furată. El riscă acum între 2 şi 7 ani de închisoare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Dan Nica frauda electorala dosar penal
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close