Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu spune că problema pedepsei cu moartea trebuie rediscutată la nivel european

Dan Voiculescu spune că problema pedepsei cu moartea trebuie rediscutată la nivel european

Dan Voiculescu spune că problema pedepsei cu moartea trebuie rediscutată la nivel european
Sursa foto: Foto: richardalamia.com
de S.T.    |    13 Aug 2013   •   23:22

Uniunea Europeană trebuie să pornească o discuţie despre pedeapsa cu moartea în cazurile extreme, susţine preşedintele fondator al Partidului Conservator.

Dan Voiculescu dă exemplul tatălui care şi-a violat copilul de numai un an şi zece luni şi care, cel mai probabil, va petrece doar câţiva ani după gratii pentru fapta lui.

"Gestul de neimaginat al tatălui care şi-a violat propriul copil de numai doi ani a reuşit să stupefieze, să dezguste şi să revolte pe toata lumea. Sunt - spun parlamentarii conservatori - culpe atât de grave încât abolesc condiţia umană a făptuitorului, iar mutilarea sexuală a unui copil nevinovat nu poate fi decât fapta unui bolnav incurabil, care va ajunge doar câţiva ani în închisoare, pe banii contribuabilului, apoi va reveni în societate şi va recidiva", susţine Dan Voiculescu.

Pentru că refuzul admiterii pedeapsei cu moartea este un principiu important al Uniunii Europene, este nevoie de o dezbatere reală asupra subiectului la nivel comunitar şi nu doar în România.


×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu pedeapsa cu moartea
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close