Antena 3 CNN Actualitate Dan Voinea: Iliescu a mai avut această calitate în dosarul Mineriadei, acum se cheamă suspect, atunci învinuit

Dan Voinea: Iliescu a mai avut această calitate în dosarul Mineriadei, acum se cheamă suspect, atunci învinuit

Dan Voinea: Iliescu a mai avut această calitate în dosarul Mineriadei, acum se cheamă suspect, atunci învinuit
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Oct 2015   •   11:01

Generalul Dan Voinea, procuror militar, a spus miercuri, despre implicarea lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei, că fostul preşedinte a mai avut această calitate, doar că acum se cheamă suspect, iar în trecut se chema învinuit.

 
"Iliescu a mai avut această calitate, acum se cheamă suspect, atunci se chema învinuit. Nu e o surpriză pentru dânsul", a spus generalul Dan Voinea, miercuri, după aflarea veştii că Iliescu este audiat ca suspect în Dosarul mineriadei.

Procurorul de caz Dan Voinea, cel care a lucrat ani de zile la dosarul Mineriadei, a dispus în 2007 pentru prima dată începerea urămaririi penale a fostului presedinte Ion Iliescu. 
 
Voinea este revoltat că dosarul a fost tergiversat 25 de ani şi a fost redeschis abia în urma unei decizii CEDO. 
 
"Sunt 25 de ani de tergiversarea a acestor cercetări, lucru constatat în mod cert de către CEDO. E o redeschidare ca urmarea a unor demersuri făcute de victime la o instanţă internaţională", a adăugat procurorul militar, miercuri, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Previziunile zilei, de la Antena 3.
 
În ceea ce priveşte cursul dosarului, Dan Voinea este de părere că acesta va pleca "la instanţă cât de curând, cu nume şi prenume". 

Fostul preşedinte Ion Iliescu este urmărit penal în dosarul mineriadei din iunie 1990, pentru infracţiuni contra umanităţii, respectiv reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Univeristăţii.

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Dosarul Mineriadei
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close