Daniel Barbu: Nu m-a avertizat nimeni despre incident. Nu sunt nici pro, nici contra proiectului Roşia Montană

de M.T.    |    18 Oct 2013   •   21:35

Invitat la emisiunea "Subiectiv", ministrul Culturii, daniel barbu, a adus lămuriri suplimentare în privinţa incidentului de joi seară şi a afirmat că nu are nicio poziţie vizavi de proiectul Roşia Montană.

În condiţiile în care înainte de incidentul în care a fost implicat ministrul au existat mai multe mesaje de mobilizare pe reţelele sociale, Răzvan Dumitrescu a fost curios să afle dacă Daniel Barbu a fost anunţat de acest lucru.

„Nu m-a avertizat nimeni. Nici nu sunt avertizat de regulă, sunt un om absolut normal. Mi se pare firesc, ca într-o ţară civilizată, un ministru al Educaţiei sau un ministru al Culturii să nu aibă nevoie de protecţie, să fie informat în privinţa locului unde se duce”, a spus Barbu la Antena 3.

„N-am avut până astăzi protecţie. O am de astăzi, deşi eu n-aş fi vrut-o. Dar, la insistenţele familiei, am acceptat această situaţie. Este una dintre consecinţele, probabil mărunte, ale violenţei”, a adăugat ministrul.Cu toate acestea, demnitarul nu a depus plângere şi a subliniat că nici nu intenţionează să facă acest lucru: „Nici eu, nici şoferul nu vom depune plângere. Înţeleg că e o acţiune iniţiată de Parchet. După ce vom avea o evaluare a pagubelor, legea ne obligă să ne constituim parte civilă pentru recuperarea daunelor”.

De asemenea, Daniel Barbu a ţinut să reafirme că nu este nici pro, nici contra proiectului de la Roşia Montană.

„Eu nu sunt pro Roşia Montană. Nu sunt nici pro, nici contra. Eu doar am răspuns tehnic unei sarcini de guvern, cu cât m-am priceput, împreună cu echipa de la minister şi am pus produsul pe masa Guvernului”, a explicat ministrul Culturii.


Parteneri
sati
x close