Antena 3 CNN Actualitate Daniel Morar, aliatul de nădejde al lui Băsescu. Preşedintele ar mai fi lovit cu palma o persoană

Daniel Morar, aliatul de nădejde al lui Băsescu. Preşedintele ar mai fi lovit cu palma o persoană

Daniel Morar, aliatul de nădejde al lui Băsescu. Preşedintele ar mai fi lovit cu palma o persoană
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    18 Ian 2013   •   10:33

Preşedintele Traian Băsescu are un aliat de nădejde în persoana procurorului general interimar al României, Daniel Morar. Acesta a dat o nouă definiţie imunităţii prezidenţiale, într-un dosar în care era implicat şi şeful statului - mai precis, în timpul mandatului, preşedintele răspunde penal doar în cazul infracţiunii de înaltă trădare, informează Lumea justiţiei.

Prim-adjunctul procurorului general al României, Daniel Morar, consideră că preşedintele ţării nu poate fi tras la răspundere în perioada mandatului decât pentru infracţiunea de înaltă trădare.

Punctul de vedere al lui Morar apare în rezoluţia prin care acesta a respins o plângere depusă de avocatul Dan Chitic, după ce preşedintele Traian Băsescu a primit NUP (neînceperea urmării penale - n.r.) într-un dosar intentat de avocat.

"Referitor la răspunderea penală a preşedintelui României, conform dispoziţiilor constituţionale, pe perioada mandatului, acesta poate fi cercetat doar în cazul în care ar comite infracţiunea de înaltă trădare," explică Daniel Morar, prim-adjunctul procurorului general al României, în rezoluţie.

În acelaşi document, Morar explică şi de ce preşedintele statului trebuie să beneficieze de protecţie în faţa legii.

"Imunitatea îşi găseşte justificarea în consideraţii de oportunitate politică, şeful statului reprezentând o instituţie cu cea mai înaltă autoritate în stat, pentru păstrarea autorităţii acesteia fiind necesar să nu se poată aduce atingere persoanei care o reprezintă", mai spune Daniel Morar.

Avocatul Dan Chitic l-a acuzat pe şeful statului că în august 2010, l-ar fi lovit cu palma şi l-ar fi numit dobitoc în parcarea restaurantului Cireşica din Neptun. Incidentul ar fi plecat de la mai multe comentarii critice făcute de avocat la adresa lui Traian Băsescu. Şeful statului a fost implicat într-un scandal, potrivit căruia ar fi lovit un copil cu palma peste faţă, în 2004.




×
Subiecte în articol: Daniel Morar
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close