Antena 3 CNN Actualitate Daniel Morar: Ascultările pot fi făcute doar de ofiţerii SRI... sau DGIPI!

Daniel Morar: Ascultările pot fi făcute doar de ofiţerii SRI... sau DGIPI!

Daniel Morar: Ascultările pot fi făcute doar de ofiţerii SRI... sau DGIPI!
Sursa foto: Daniel Morar
04 Feb 2009   •   18:44

Daniel Morar a primit astăzi aviz pozitiv din partea CSM. Consiliul a analizat propunerea ministrului Justiţiei de reconfirmare a lui Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei. Avizul este însă unul consultativ, decizia finală aparţinând preşedintelui Traian Băsescu.
La audierile de la CSM, o declaraţie surprinzătoare a şefului DNA a încins spiritele. Procurorul a afirmat că ascultările pot fi făcute doar de ofiţerii SRI... sau DGIPI! Asta în condiţiile în care, în mai multe rânduri, SRI a anunţat că este singura instituţie abilitată să se ocupe de aşa ceva. Apoi, a revenit şi a explicat exact ce a vrut să spună. Şi anume că a asculta nu înseamnă a înregistra.
Procurorul şef al DNA, Daniel Morar, a afirmat, în timp ce era audiat de CSM, că spre deosebire de alte unităţi de parchet, serviciul tehnic al Direcţia Naţională Anticorupţie, prin ofiţeri de poliţie judiciară, poate asculta şi reda interceptările pe care le fac SRI şi DGIPI.
"Orice autorizarizaţie de interceptare este trimisă la SRI, care o pune în aplicare. Ce este diferit faţă de alte parchete, unde ascultarea se face de către SRI şi DGIPI, la DNA ascultarea se face de către ofiţeri de poliţie ai DNA-ului", a declarat Morar.
Ulterior, Daniel Morar a venit şi cu explicaţii referitoare la această declaraţie.
"Toate interceptările se fac pe logistica SRI-ului. chiar şi cele ale DGIPI", a declarat acesta.
Daniel Morar a primit aviz favorabil din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Însă, potrivit legii, avizul CSM este unul consultativ, iar decizia finală îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Daniel Morar DNA DGIPI
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close