Antena 3 CNN Actualitate Daniel Morar: Cazul Năstase arată că judecătorii nu mai au reticenţe în a aplica pedepse aspre, indiferent de condamnat

Daniel Morar: Cazul Năstase arată că judecătorii nu mai au reticenţe în a aplica pedepse aspre, indiferent de condamnat

Daniel Morar: Cazul Năstase arată că judecătorii nu mai au reticenţe în a aplica pedepse aspre, indiferent de condamnat
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Iun 2012   •   14:42
Procurorul general al DNA, Daniel Morar, a declarat la RFI că dosarul în care a fost condamnat Adrian Năstase este important pentru sistemul judiciar din România pentru că arată că judecătorii nu mai au reticenţe în a aplica pedepse aspre, indiferent de persoana celui condamnat. Morar consideră că "s-a spart gheaţa" odată cu demnitarii condamnaţi în 2012.

"Referitor la acest dosar, vreau să vă spun că soluţia dată este mult mai importantă pentru sistemul judiciar din România, decât pentru evaluarea celor de la Bruxelles. Arată în primul rând că atunci când judecătorii au probe că s-au comis fapte de corupţie, nu mai au reticenţe în a aplica pedepse aspre, să spunem aşa, indiferent de poziţia pe care a ocupat-o sau o ocupă persoana dovedită ca fiind coruptă. În al doilea rând, e un precedent judiciar, oarecum e important pentru cazuistica judiciară din ţara noastră, pentru că această soluţie sancţionează o activitate de finanţare ilegală, ocultă, a unei campanii electorale" a declarat Morar.

Întrebat dacă „s-a spart gheaţa prin condamnarea definitivă a lui Adrian Năstase la închisoare cu executare”, Morar a răspuns:

"Da, dar nu doar raportat la acest dosar. Repet, raportat şi la cele patru dosare privindu-i pe demnitarii care au intrat în închisoare în anul 2012".




×
Subiecte în articol: Daniel Morar Adrian Nastase DNA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close