Antena 3 CNN Actualitate Daniel Morar, numit de Traian Băsescu, judecător la CCR. Preşedintele a semnat astăzi decretul

Daniel Morar, numit de Traian Băsescu, judecător la CCR. Preşedintele a semnat astăzi decretul

Daniel Morar, numit de Traian Băsescu, judecător la CCR. Preşedintele a semnat astăzi decretul
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    25 Mar 2013   •   13:15

Daniel Morar a fost numit, luni, de preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de nouă ani. 

Fostul şef de la DNA va intra în CCR din această vară, când expiră mandatul lui Acsinte Gaspar. Conform legii, propunerea preşedintelui nu trebuie să mai treacă prin parlament.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 25 martie a.c., Decretul de numire a domnului Daniel-Marius Morar în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2013", informează Administraţia prezidenţială.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a trimis o scrisoare privind încetarea, pe 8 iunie, a mandatului Aspaziei Cojocaru, numită în CC la propunerea Camera Deputaţilor.

Biroul Permanent a luat în discuţie şi celelalte cazuri de încetare a mandatului, respectiv ale lui Ion Predescu, numit la propunerea Senatului, şi Acsinte Gaspar, numit la propunerea Preşedinţiei

În scrisoarea preşedintelui Curţii se arată că, potrivit legii 47/1992, cu trei luni înainte de expirarea mandatului fiecărui judecător, preşedintele Curţii sesizează pe preşedintele Camerei Parlamentului care a numit judecătorul sau, după caz, pe preşedintele României, solicitându-i să numească un altul în locul lui, iar numirea trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor.

Din partea Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost propuşi de către majoritatea parlamentară Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu.




×
Subiecte în articol: Daniel Morar CCR
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close