Antena 3 CNN Actualitate Daune morale de zeci de mii de euro primite de un timișorean, după ce a condus beat un tractor

Daune morale de zeci de mii de euro primite de un timișorean, după ce a condus beat un tractor

Daune morale de zeci de mii de euro primite de un timișorean, după ce a condus beat un tractor
17 Noi 2019   •   15:00

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat recent sentinţa finală într-un dosar în care un bărbat din Arad a cerut daune morale de 800.000 de euro pentru un proces în urma căruia a fost condamnat la şase ani de închisoare încălcându-i-se dreptul la apărare.

Statul român a fost obligat să îi achite 32.000 de euro daune morale lui Marinică Sîrghi, un bărbat condamnat la şase ani de închisoare pentru că în 2006 a fost prins conducând băut un tractor furat. Concret, Marinică Sîrghi a fost prins într-o noapte din iulie 2006, conducând băut un tractor de la firma agricolă la care lucra ca mecanic. Pentru că nu avea permisiunea să iasă cu tractorul din curtea societăţii, bărbatul a fost pus sub acuzare şi pentru furt.

În 2016, CEDO a pronunţat hotărârea prin care s-a stabilit că bărbatului i s-a încălcat dreptul la apărare, luându-i-se două declaraţii fără a fi asistat de avocat şi fără a fi informat cu privire la drepturile pe care le are. , „Curtea consideră că imposibilitatea ca solicitantul să fie asistat de un avocat în timpul interogării sale de către poliţie a afectat iremediabil drepturile sale de apărare. În consecinţă, concluzionează că a existat o încălcare a articolului 6 alin. 1 şi 3 (c) din Convenţie”, se arată în hotărârea luată în unanimitate de un complet CEDO din care a făcut parte şi judecătorul român Iulia Motoc.  

Continuarea pe adevarul.ro.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close