Antena 3 CNN Actualitate De ce a cerut Secția de Investigare a Magistraților dosarul Tel Drum de la DNA

De ce a cerut Secția de Investigare a Magistraților dosarul Tel Drum de la DNA

De ce a cerut Secția de Investigare a Magistraților dosarul Tel Drum de la DNA
Sursa foto: foto: Agerpres
01 Mar 2019   •   09:53

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a cerut de mai multe ori Dosarul Tel Drum de la Direcția Națională Anticorupție. În contextul în care în spațiul public s-a speculat că acesta este un demers politic, Q Magazine prezintă dovada că în dosar sunt anchetați magistrați ceea ce justifică și atrage competența exclusivă a nou înființatei Secții.

Romică Părpălea, cel care a formulat un denunț penal împotriva lui Liviu Dragnea la data de 20.07.2017, în urma căruia s-a constituit Dosarul Tel Drum,  instrumentat de procurorul Alexandra Lăncrănjan din cadrul DNA,  este și autorul unui alt denunț formulat la data de 14.08.2017 împotriva mai multor magistrați.

Lăncrănjan a inclus toate denunțurile în același dosar.

Denunțul a fost depus inițial la DIICOT care, prin semnătura Procurorului șef de la acea dată, Daniel Horodniceanu, l-a declinat către Direcția Națională Anticorupție în cadrul căreia funcționa Serviciul de anchetare a faptelor comise de magistrați.

Deși denunțul a fost formulat în urmă cu doi ani, acesta a fost ignorat de DNA și nu s-a produs niciun act în cauza respectivă.

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close