Antena 3 CNN Actualitate De ce nu este bună o "taxă de solidaritate". Explicațiile celor de USR

De ce nu este bună o "taxă de solidaritate". Explicațiile celor de USR

Cerem PNL-PSD-UDMR să renunțe la această idee populistă, profund greșită și ineficientă, care nu ar face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie, trasmit liderii USR.

De ce nu este bună o "taxă de solidaritate". Explicațiile celor de USR
Sursa foto: Getty
de Gabriel Dano    |    08 Dec 2021   •   16:29

„În plină pandemie și criză a prețurilor în energie și la alimente, când ar trebui să ia măsuri pentru pregătirea valului 5 și pentru susținerea celor mai afectați din punct de vedere economic, alianța toxică PSD-PNL-UDMR se gândește să introducă o taxă nouă, lovind exact în cei mai importanți contribuabili în economie. În acest mod, PNL nu face decât să arate, o dată în plus, că își minte electoratul căruia îi promitea, tare și răspicat prin vocea lui Florin Cîțu, că nu va introduce nicio taxă nouă. În aceste zile, vedem exact contrariul și asta în contextul în care România s-a angajat prin PNRR la o politică fiscală predictibilă”, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri.

USR cere PSD-PNL-UDMR să renunțe la introducerea taxei de solidaritate pentru marile companii.

„Nu doar că nu ar aduce banii necesari la bugetul de stat pentru a acoperi toate creșterile de salarii, pensii și alocații promise inconștient de noua alianță toxică, dar ar reduce competitivitatea României, ar descuraja investiții importante și ar risca retragerea de pe piață a celor câteva companii care susțin economia românească. (...) Reamintim alianței toxice PSD-PNL-UDMR că un lucru asemănător l-au încercat și Dragnea și Dăncilă, cu celebra OUG 114, criticată dur de Comisia Europeană, și nu au avut succes”, potrivit sursei citate.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Mașinile care nu mai au acces în centrul Capitalei
x close