Antena 3 CNN Actualitate De ce o vrea Ponta pe Kovesi la DNA, şi nu pe Morar? Vezi explicaţia ministrului Justiţiei

De ce o vrea Ponta pe Kovesi la DNA, şi nu pe Morar? Vezi explicaţia ministrului Justiţiei

De ce o vrea Ponta pe Kovesi la DNA, şi nu pe Morar? Vezi explicaţia ministrului Justiţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Apr 2013   •   21:26

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a explicat, joi, la Antena 3, care sunt în opinia sa diferenţele dintre Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar, adăugând că el a făcut aceste propuneri pentru că a avut de ales între un blocaj perpetuu la Ministerul Public sau a face un deblocaj.

Întrebat care este diferenţa între a fi Daniel Morar la şefia DNA şi a fi Laura Kovesi, Ponta a răspuns:

"Este o diferenţă de substanţă. În primul rând, eu îl consider pe Morar vinovatul principal şi coordonatorul acţiunilor de persecuţie politică al celor care au votat la referendum, îl consider pe Morar cel care astăzi blochează orice fel de încercare de a avea conduceri la Parchete şi consider că propunerea cu Kovesi ca şef la DNA va distruge sau a distrus într-o singură zi o propagandă de un an de zile a aceloraşi Macovei, Morar şi toţi ceilalţi care spunea că USL vine la putere ca să controleze DNA, să apere corupţi", a explicat ministrul interimar de la Justiţie, Victor Ponta, joi seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Premierul a ţinut să reamintească faptul că pe acest subiect o avut o singură discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, şi anume cea referitoare la procedură, în care au vorbit dacă merg pe varianta lui Pivniceru sau pe cea legală, respectiv ministrul propune, CSM avizează, preşedintele numeşte.

"Din cele şase propuneri pe care le-am făcut, ca procuror general l-am propus pe Niţu, care a rezultat din procedura Monei Pivniceru, deci am folosit rezultatele acelei proceduri", a explicat Ponta.

"Trebuie să înţelegem că de un an, situaţia procurorilor era blocată şi putea să rămână aşa din cauza unor intereselor particulare ale lui Morar sau ale unora din grupul lui. Era o moşie a domnului Morar cu care eu nu pot să fiu de acord. Mi-am asumat să sparg această moşie, mi-am asumat o parte din criticile colegilor mei. Eu cred că ce va conta în final e o deblocare a situaţiei din Ministerul Public şi putea să rămână aşa mulţi ani de zile", a mai spus ministrul interimar al Justiţiei.

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a propus-o, miercuri, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele Traian Băsescu a lăudat, joi, nominalizările făcute de premierul Victor Ponta pentru şefia Parchetelor, spunând că propunerile ministrului interimar al Justiţiei nu-i dau dau motive să creadă că vor fi schimbări în trendul ascendent din acest sector.





×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close