Antena 3 CNN Actualitate De Crăciun, românii au ales cadouri practice

De Crăciun, românii au ales cadouri practice

De Crăciun, românii au ales cadouri practice
Sursa foto: Foto: joonbug.com
24 Dec 2010   •   21:10

Farmecul jucăriilor din lemn primite de copii de Crăciun a trecut demult. Acum sub brad se găsesc haine, dulciuri sau cărţi. Sunt mai practice şi mult mai ieftine. De altfel, studiile arată că bugetul destinat cadourilor de Crăciun la români, a scăzut cu 20 la sută faţă de anul trecut.

Un studiu făcut în săptămânile dinaintea Crăciunlui, arată că, atunci când şi-au plănuit cadourile de Crăciun, 45% dintre români erau pregătiţi să dea bani pe haine sau pantofi, 31% pe cosmetice şi doar 17% pe bijuterii.

Au mai rămas doar câteva ore până când vine Moş Crăciun. Anul acesta veţi găsi sub brad cadouri mai degrabă practice. ”Majoritatea au luat cadouri foarte micuţe şi mai ieftine decît se orientau înainte. Tot felul de candele, bibelouri, cosmetice, accesorii de iarnă, diverse eşarfe...”, a declarat o vânzătoare.

 
Din cauza crizei şi a veniturilor tot mai mici, românii au cumpărat drept cadouri de crăciun chiar şi bomboane sau ciocolată.

Cărţile, CD-urile cu muzică ori discurile de vinil au fost o categorie aparte. Mulţi le-au considetrat anul acesta potrivite pentru un cadou de Crăciun.

Ca să vândă cât mai mult, în condiţiile în care şi aşa cererile sunt mai mici decât anii trecuţi, magazinele şi librăriile vor rămâne deschise până târziu în ajunul Crăciunului.

×
Subiecte în articol: Crăciun
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close