Antena 3 CNN Actualitate De sâmbătă, românii din străinătate vor putea înfia copii din România

De sâmbătă, românii din străinătate vor putea înfia copii din România

De sâmbătă, românii din străinătate vor putea înfia copii din România
Sursa foto: Foto: cwla.org
de S.T.    |    06 Apr 2012   •   16:53

Românii care locuiesc în străinătate şi care doresc să adopte copii pot începe procedurile de atestare ca familii adoptatoare, informează Mediafax. Modificările aduse Legii adopţiilor, care deschid parţial adopţia internaţională, urmează să intre în vigoare sâmbătă.

Practic, începând de sâmbătă, toţi românii care locuiesc în străinătate şi doresc să înfieze un copil din România vor putea demara procesul de adopţie, prima etapă fiind solicitarea atestatului de familie adoptatoare.

Preşedintele Oficialului Român pentru Adopţii(ORA), Bogdan Panait, a prezentat, vineri, noua Lege a adopţiilor, precizând că sâmbătă intră în vigoare modificările aduse Legii 273/2004.

Preşedintele ORA a precizat că este obligatoriu ca cererea persoanei sau familiei care solicită adopţia internaţională să fie însoţită de actul din care să rezulte că există garanţiile că are posibilitatea să intre şi să locuiască permanent în statul primitor. De asemenea, copilul care va fi adoptat trebuie să aibă faţă de adoptator şi rudele acestuia aceeaşi situaţie legală ca cea a unui copil biologic.

Persoanele care vor solicita adoptarea unui copil vor fi obligate să locuiască în România cel puţin 30 de zile consecutiv, pentru a întări relaţia cu acesta.

×
Subiecte în articol: copil
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close