Antena 3 Actualitate Decanul Baroului Alba, reţinut pentru complicitate la infracţiuni economice

Decanul Baroului Alba, reţinut pentru complicitate la infracţiuni economice

27 Mai 2011   •   08:40
Decanul Baroului Alba, reţinut pentru complicitate la infracţiuni economice
Sursa foto: Foto:ziarulunirea.ro
Doina Scutea, decanul Baroului Alba, a fost reţinută de procurorii anticorupţie pentru că ar fi ajutat un om de afaceri să comită infracţiuni economice. Procurorii au propus arestarea ei, dar judecătorii au decis că această măsură nu este necesară.

Procurorii anticorupţie susţin că au dovezi că în 2008, decanul Baroului Alba l-ar fi ajutat pe miliardarul Dorel Tamaş să vândă un hotel din Cluj Napoca, deşi acesta făcea obiectul unei retrocedări. Avocata a participat la negocierea contractului şi i-a convins pe viitorii proprietari că imobilul nu are probleme juridice.

Prejudiciul cauzat astfel se ridică la două milioane de euro, avansul achitat pentru clădirea care urma să fie vândută cu 10 milioane de euro.

Procurorii anticorupţie o acuză pe Doinea Scutea de complicitate la înşelăciune şi au cerut arestarea preventivă pentru 29 de zile. Magistraţii Curţii de Apel au decis însă, că măsura nu este necesară.

În acest dosar, Tamaş Dorel Cristian este acuzat de falsuri, delapidare, înşelăciune, spălare de bani iar pe numele lui a fost emis luna trecut un mandat internaţional de arestare.

Doina Scutea care l-a mai reprezentat pe Dorel Tamaş în numeroase procese, a mai fost arestată preventiv în noiembrie anul trecut într-un alt dosar, pentru participare la un grup infracţional.

Primul dosar în care este inculpată avocata Doina Scutea se judecă în prezent la Curtea de Apel Târgu Mureş.
 

 

×

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close