Antena 3 CNN Actualitate Declarații de ultimă oră. Ce au descoperit polițiștii și procurorii după o zi întreagă de anchetă la Matei Balș

Declarații de ultimă oră. Ce au descoperit polițiștii și procurorii după o zi întreagă de anchetă la Matei Balș

Comisarul şef Marian Mihoc, șef Serviciul Omoruri, și procurorul Alexandru Anghel, de la Parchetul Bucureşti, au făcut declarații, referitoare la ancheta în desfășurare privind incendiul izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală.

Declarații de ultimă oră. Ce au descoperit polițiștii și procurorii după o zi întreagă de anchetă la Matei Balș
de Gabriel Dano    |    29 Ian 2021   •   19:34

"La acest moment nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat împreună cu specialiștii locul faptei și urmează ca în zilele următoare să stabilim. Sunt mai multe ipoteze, dar la acest moment nu le putem dezvălui.

Au fost audiate cinci persoane, este vorba despre personal medical, infirmiere și un instalator. La fel, sunt date de anchetă, nu se pot dezvălui în acest moment. Vor fi chemate și alte persoane la audieri", a declarat comisarul șef Marian Mihoci, șef Serviciul Omoruri.

"Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București împreună cu ofițerii de Poliție de la biroul Omoruri sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă care a avut ca urmare moartea mai multor persoane. Am efectuat cercetarea la fața locului, au fost ridicate cele patru cadavre.

 În cursul zilei de mâine vor avea loc necropsiile. Cercetarea la fața locului nu se poate termina azi. Azi am făcut o primă evaluare, mâine reluăm tot cu specialiștii de la INSEMEX.

Este posibil să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen. Se pare că a fost un incendiu și apoi exploziile acestor tuburi de oxigen. Se pare! Urmează să stabilim. Nu avem în acest moment vreo ipoteză despre cauza izbucnirii incendiului", a declarat, la rândul său, procurorul Alexandru Anghel, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorul de caz a mai spus că au fost ridicate imagini de la mai multe camere de supraveghere care vor aduce date suplimentare în anchetă. Acesta a precizat că în nici pe holuri și nici saloane nu exista supraveghere video.

„Azi am evaluat situația, mâine vom analiza celelalte aspecte. Există camere de supraveghere, imaginile au fost ridicate și vor fi analizate, în saloane nu există. Pompierii au ajuns primii acolo, la cercetare s-a găsit și al patrulea cadavru, nu pot să mi explic de ce l-au găsit târziu. Nu pot să confirm (despre existența unei aeroterme n.r.), mâine o lămurim. Au fost ridicate documente, vor fi analizate, este un volum mare. Nu excludem nici o variantă, ancheta va dura cel puțin câteva zile”, a mai spus procurorul.

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș, soldat cu cinci morți. Zeci de pacienți au fost evacuați la alte spitale bucureștene.

×
Subiecte în articol: incendiu Matei Ba
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close