Antena 3 CNN Actualitate Declarații surprinzătoare ale noului ministru al Muncii: Unele salarii scădeau în urma ordonanței

Declarații surprinzătoare ale noului ministru al Muncii: Unele salarii scădeau în urma ordonanței

Declarații surprinzătoare ale noului ministru al Muncii: Unele salarii scădeau în urma ordonanței
de S.T.    |    19 Apr 2016   •   22:05

Noul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, economist de profesie, a vorbit despre proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind salarizarea în sectorul bugetar și a afirmat că unele salarii din grila ordonanței erau mai mici decât salariile în plată la momentul respectiv.

Mai exact, unele salarii scădeau în urma ordonanței.

Potrivit noului ministru al Muncii, noua ordonanță, concentrându-se pe un segment bine țintit, nu va mai avea o chestiune de tipul acesta, în care să constate că salariile din grilă nu doar că nu cresc, ci scad.

„Da, vom transforma ordonanţa. Vom schimba în primul rând principiul ei pentru că nu va mai fi o ordonanţă de înlocuire a legii cadru ci o ordonanţă de corecţii. Da, dorim să o implementăm de anul acesta. Aşa cum avem acum în planificare am vrea ca din august 2016 să poată intra în vigoare astfel încât salariile în plată din septembrie să poată fi date conform noii ordonanţe. Un lucru care este foarte important: aş vrea să nu deviem în chestiuni contabiliceşti legate de bani dar, da, din perspectiva sustenabilităţii financiar bugetare discutăm de o sumă brută de circa 2 miliarde de lei pe care o putem aloca pe cei doi ani de zile, 2016 -2017”, a spus Dragoş Pîslaru.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu”.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close