Antena 3 CNN Actualitate Deputatul Dan Bordeianu a fost trimis în judecată

Deputatul Dan Bordeianu a fost trimis în judecată

Deputatul Dan Bordeianu a fost trimis în judecată
06 Aug 2015   •   15:29

Deputatul PSD Dan Bordeianu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu un proiect de alimentare cu apă în trei localități din județul Vaslui, scrie Agerpres.

În același dosar au fost trimiși în judecată Nicolae Bordeianu, Mitică Ciobanu, Vasile Zamfir (primarul comunei Deleni, județul Vaslui), Ioan Melinte, Paul Andrei Dobrea, Parască Boț, Tănase Roman și Sandu Dandeș.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în realizarea unui proiect din județul Vaslui, având ca obiect "Alimentarea cu apă și amenajare poduri și podețe în localitățile Deleni, Zininca, Bulboaca", au fost comise o serie de infracțiuni de abuz în serviciu și fals, relativ la executarea și plata unor lucrări aferente proiectului, derulate în contextul perfectării unui contract între Primăria comunei Deleni, reprezentată de primarul Vasile Zamfir și SC Ecoloc SRL Huși, al cărei administrator era Nicoleta Bordeianu, iar director Dan Bordeianu.

Procurorii susțin că lucrările finanțate integral din fondurile publice aveau ca finalitate îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor arondați unei arii rurale, prin oferirea posibilității alimentării cu apă potabilă a gospodăriilor.

De asemenea, nu pot fi ignorate nici consecințele nefaste în planul protecției și intervenției în caz de incendiu, de vreme ce din cauza nerespectării proiectului, nu a fost executat niciun hidrant, nicio cișmea și nici nu există rezerve de apă.

×
Subiecte în articol: PSD judecata
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close