Antena 3 CNN Actualitate Descindere cu împuşcături: Imagini de la percheziţia casei lui Vîntu (VIDEO)

Descindere cu împuşcături: Imagini de la percheziţia casei lui Vîntu (VIDEO)

Descindere cu împuşcături: Imagini de la percheziţia casei lui Vîntu (VIDEO)
10 Sep 2010   •   18:50

Imagini violente din timpul descinderilor de joi la una dintre locuinţele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Ele demonstrează că anchetatorii au utilizat armele din dotare. Se poate vedea cum unul dintre câini a fost împuşcat. Se pare că gloanţele au spart mai multe geamuri.

Câinele lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost împuşcat de către anchetatori cu un glonte de cauciuc.  Animalul este un ciobănesc german uriaş, care era ţinut la intrarea în curtea lui Sorin Ovidiu Vîntu din strada Paris din Capitală.

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere ale casei lui Vîntu şi au fost difuzate de Realitatea.

Vîntu, unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, joi noapte, arestarea preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în cazul Nicolae Popa. Alături de Vîntu, au mai primit mandate de arestare pentru 29 de zile Alex Stoica şi Octavian Ţurcan.

Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea fugii din ţară a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor.

De numele lui Sorin Ovidiu Vîntu sunt legate dosare complexe din justiţie - prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, a Fondul Naţional de Acumulare şi a Băncii de Internaţionale de Dezvoltare. Vîntu a reuşit să scape de orice acuzaţie.  A ajuns în faţa justiţiei într-un singur dosar, cel al prăbuşirii BID. Condamnarea a venit însă, după ce faptele s-au prescris.

Vezi extrase din interceptările telefonice

Imagini cu ciobănescul lui Sorin Ovidiu Vîntu:

Cazul Nicolae Popa

Procesul în care a fost judecat Nicolae Popa a fost considerat cel mai greu din sistemul judiciar românesc. Dosarul s-a încheiat cu sentinţe însumate de 100 de ani pentru inculpaţi. Principalul inculpat, Ioana Maria Vlas, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare, dar cea mai mare pedeapsă o are de executat Nicolae Popa:  24 de ani de detenţie. La data sentinţei, fostul director al grupului de firme Gelsor nu se afla în ţară şi era dat în urmărire.

Din anul 2000, Popa este plecat din România şi a fost dat în urmărire generală.  Procurorii au făcut cercetări şi asupra persoanelor care l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa să fugă din România. Până la urmă, fostul director al Gelsor  a fost arestat la Jakarta, în Indonezia.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, decretul privind începerea procedurii de extrădare a lui Nicolae Popa, directorul Gelsor, a fost aprobată de preşedintele indonezian pe 25 august.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu descindere imagini
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close