Antena 3 CNN Actualitate Descinderi la hoţii de cupru care au speriat Belgia. Zece suspecţi, ridicaţi de poliţişti din mai multe localităţi din ţară

Descinderi la hoţii de cupru care au speriat Belgia. Zece suspecţi, ridicaţi de poliţişti din mai multe localităţi din ţară

Descinderi la hoţii de cupru care au speriat Belgia. Zece suspecţi, ridicaţi de poliţişti din mai multe localităţi din ţară
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Iul 2012   •   08:04

Mai multe descinderi au avut loc miercuri dimineaţă la hoţii de cupru care au speriat Belgia. 20 de suspecţi au fost ridicaţi din mai multe localităţi din România. Acţiunea a avut loc în paralel în România şi Belgia.

Prejudiciul demonstrat până acum prin înscrisurile descoperite este de 400.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad, nouă percheziţii domiciliare simultane au avut loc în localităţile Macea, Sânmartin şi Olari, acţiunile desfăşurându-se în baza unei cereri de comisie rogatorie formulată de autorităţile belgiene, informează Mediafax.
   
Poliţişti din Arad şi Timiş, coordonaţi de procurorii DIICOT, au descins la casele suspecţilor alături de ofiţeri de poliţie din Belgia.
   
Potrivit sursei citate, percheziţiile au vizat un grup organizat care sustrăgea cupru din Belgia şi îl valorifica la centre specializate în recuperarea metalelor, banii fiind transferaţi apoi în România unor apropiaţi ai suspecţilor.
   
"S-a stabilit că sumele de bani obţinute prin valorificarea cuprului au fost transferate în România în conturile unor persoane din anturajul suspecţilor (...) Au fost ridicate înscrisuri, precum documente bancare şi chitanţe", se arată în comunicat.
   
Surse din rândul anchetatorilor au afirmat că suspecţii furau cupru din fabrici dezafectate sau chiar din gări de pe teritoriul Belgiei.
   
Prejudiciul demonstrat până acum prin înscrisurile descoperite este de  aproximativ 322.000 de euro.
   
Autorităţile au ridicat în urma descinderilor 20 de persoane care au fost duse la audieri, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
   
Anchetatorii urmează să identifice bunurile dobândite ilegal de către suspecţi, în vederea punerii sub sechestru şi recuperării prejudiciului cauzat.




×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc
x close