Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Cum se adeverește declarația lui Beuran legată de faptul că a „deranjat” conducerea Ministerului Sănătății

Descoperiți. Cum se adeverește declarația lui Beuran legată de faptul că a „deranjat” conducerea Ministerului Sănătății

Guvernul PNL a decis să privatizeze programele naționale de sănătate. Acest lucru înseamnă să se dea accesul total clinicilor private la fondurile pentru programele naționale de sănătate.

Descoperiți. Cum se adeverește declarația lui Beuran legată de faptul că  a „deranjat” conducerea Ministerului Sănătății
26 Ian 2020   •   10:28

În scandalul izbucnit în urmă cu o lună, după ce a murit arsă o pacientă în sala de operații a Spitalului Floreasca, doctorul Mircea Beuran spunea că demiterea sa ar putea avea legătură cu faptul că a ”deranjat” conducerea Ministerului Sănătății pentru că s-a opus privatizării programului de oncologie. 

”Am avut o discuție cu ministrul privind modul în care să aducem mai multă activitate din sistemul public în sistemul privat. Poate că răspunsurile mele la aceste subiecte nu au fost pe bunul plac al discuției. Pe 30 decembrie a apărut un ordin de ministru, 1962, privind componența unei comisii interdisciplinare de Chirurgie oncologică, iar toată această comisie este formată din persoane care lucrează în domeniul privat. Este un program oncologic de privatizare a unor bugete publice. Cred că sunt în joc vreo 50 de milioane de euro. Mă gândesc că este cel mai perfect exemplu școală a unei infracțiuni de conflict de interese. Pentru că între Polisano și Sanador există o relație de naș fin, că mai sunt alții care mai sunt cu niște dosare în analiză. Lucrul acesta îmi certifică că există și un astfel de interes pe care l-am deranjat ca logistică”, spunea Beuran la vremea respectivă. 

Descoperiți. Cum se adeverește declarația lui Beuran legată de faptul că a „deranjat” conducerea Ministerului Sănătății

 

×
Subiecte în articol: beruan Descoperiți
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close