Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Fost șef de serviciu secret cere control la SRI

Descoperiți. Fost șef de serviciu secret cere control la SRI

Descoperiți. Fost șef de serviciu secret cere control la SRI
Sursa foto: foto: captura Antena 3
16 Mar 2019   •   23:59

Generalul Dumitru Iliescu, fost șef SPP, a făcut dezvăluiri în exclusivitate în emisiunea „Descoperiți” realizată de Andreea Sava, despre planurile secrete care se făceau pentru campania electorală din 2014.

„Ați abordat problema reorganizării celor care se vor ocupa de campania electorală. Nu este o noutate, planuri de acest gen au mai fost făcute, au fost făcute și în 2013, pentru campania din 2014. La finalul lui 2013, conducătorii structurilor de forță, cei care au făcut și fac parte din statul paralel s-au întâlnit și au discutat măsurile pentru a asigura candidatului lor victoria în alegerile prezidențiale din 2014. Eu am aflat de acest plan, iar la începutul lui 2014, nu am avut cu cine să iau legătura și am mers spre singura insituție care nu era afectată, nu făcea parte din acest sistem, și anume, Ministerul Apărării Naționale, am cerut o audiență la ministrul Apărării Naționale și am mers și am prezentat în detaliu acest plan.Domnia sa mi-a confirmat că are unele informații, au fost completate cu ce i-am dat eu, dar nu s-a dat atâta atenție la ceea ce era prevăzut la acest plan, considerând că nu sunt toate reale. Numai că pe parcursul primului semestru au început să se confirme punct cu punct, iar atunci când au încercat să ia măsuri a fost prea târziu”, a declarat generalul Dumitru Iliescu.

Acesta solicită un control al Curții de Conturi la SRI pentru că s-ar fi deturnat fonduri pentru interceptări ilegale. 

„Vivazi de subiectul pe care l-ați ridicat, și anume acela al deturnării fondurilor de către conducerea SRI, mă refer la perioada 2006-2016, astăzi am trimis o scrisoare către președintele Curții de Conturi în care am solicitat să se facă un control vizavi de modul cum au fost cheltuite fondurile SRI, pentru că sunt date certe că acestea nu au fost cheltuite în mod legal”, a mai spus fostul șef SPP.

×
Subiecte în articol: Descoperiți
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close