Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Descoperiți. Mega-diversiune pentru îngroparea cazului Caracal

Descoperiți. Mega-diversiune pentru îngroparea cazului Caracal

Descoperiți. Mega-diversiune pentru îngroparea cazului Caracal
14 Sep 2019   •   23:22

Andreea Sava a prezentat sâmbătă seară, la emisiunea ”Descoperiți”, mega-diversiuna pusă la cale pentru îngroparea  scandalului de la Caracal dar și un alt scandal care se vrea îngropat, în legătura cu audierea lui George Maior. 

Cazul Caracal e cu siguranță un fenomen. De peste o lună și jumătate ține efectiv o țară întreagă atentă la fiecare detaliu. Niciun alt caz nu a mai ținut televiziunile atât de mult timp în permanentă dezbateră.

Sondajele de opinie confirmă că peste 90% din populație a urmărit subiectul și nu doar atât, are și concluzii trase, iar acestea sunt devastatoare, în primul rând pentru așa numitul stat de drept. 90% consideră că autoritățile sunt de vină, spre deosebire de alte dăți lumea nu mai dă vina pe politicieni sau oricum sunt printre ultimii enumerați printre vinovați. Și e normal ca revolta să fie majoră, fiindcă povestea e una dramatică, iar acțiunile autorităților au fost strigătoare la cer înainte și după izbucnirea scandalului.

Tragedia a scos la suprafață putreziciunea sistemului ajunsă la nivel de cangrenă. De la impotența de a-și apăra cetățenii în caz de pericol până la aducerea în atenție a problemei clanurilor care a ajuns să împânzească România și care nu ar fi avut cum să fie atât de puternice fără protecția și complicitatea fie chiar și prin incompetență a autorităților până la cel mai înalt nivel al statului.

Un caz care riscă să îi urmărească și pe candidații la președinție în campania electorală care bate la ușă. Pe lângă faptul că a generat și un candidat, pe Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei. De departe cei mai afectați vor fi Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, fiindcă ocupă cele mai importante funcții în stat, iar un eșec al sistemului nu are cum să fie și un eșec al lor. Mai ales că problema infracționalității organizate a fost declarată una de siguranță națională prin decizia CSAT, deci îi vizează direct.

Nici vedeta noii generații, candidatul USR Dan Barna nu se simte prea bine fiindcă e reprezentantul acelei părți a politicienilor care nu suflă o vorbuliță împotriva sistemului, a procurorilor sau a serviciilor de informații.

În aceste condiții există o disperare majoră să fie schimbat subiectul și să fie închis curat și definitiv, varianta anchetatorilor să nu fie contestată, iar spiritele să se liniștească. Iar când Dincă s-a apucat să arunce în aer dosarul în timp ce procurorii se chinuiau să declare decesul Alexandrei, nu unl, ci trei evenimente absolut spectaculoase s-au scurs în presă.

Toate detaliile în materialul video de mai jos:

×
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close