Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Milionarii care amenință să arunce în aer sistemul

Descoperiți. Milionarii care amenință să arunce în aer sistemul

Descoperiți. Milionarii care amenință să arunce în aer sistemul
25 Mai 2019   •   23:35

Andreea Sava a prezentat, sâmbătă, la "Descoperiți", detalii exclusive despre milionarii care amenință să detoneze sistemul.

Citește și: Descoperiți. Mărturii-bombă despre șpăgile date în sediul SRI

Citește și: Descoperiți. Mesaj incendiar pentru Dragnea despre sentință

Cu averi uriașe făcute încă de la tinerețe, contracte cu statul dar și măcar cunoștințe, dacă nu chiar prieteni la cataramă, în diverse servicii de informații, a existat în România o tagmă de afaceriști despre care, oricât a scris presa, pe surse sau cu dovezi zdrobitoare, nicio autoritate nu s-a prefăcut măcar că se atinge de ei.

Coincidență, desigur, când a început războiul în sistem, după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, deci când s-a dat startul, de fapt, la lupta pentru putere, odată ce au scăpat de jupânul care-i ținea în mână, au început să fie săltați pe capete și mulți dintre cei despre care presa urlase în van ani de zile. De-odată, anticorupția începea să-i vadă.

Unii s-au dus la pușcărie în liniște, cum ar fi Ovidiu Tender, adevărat rege al resurselor în Africa și Asia, pentru care fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, spunea că intervenea pentru el chiar generalul Florian Coldea, șeful operativ al SRI, ca să-i fie aranjate dosare, sau fostul rege al asfaltului, Nelu Iordache. S-au dus în liniște și s-au apucat de scris denunțuri. Alții, însă, nu sunt dispuși să pice de papagali fără luptă, așa că au declanșat… un adevărat Jihad.

GHIȚĂ, BIJUTERII, CEASURI ȘI ARTĂ DE 17 MIL. EURO

Când spui milionar care se trăgea de șireturi cu sistemul iar apoi s-a apucat să-l dinamiteze, cu siguranță primul nume care îi vine oricui în minte prima dată este Sebastian Ghiță. Când s-a decis să intre în Parlament, în 2012, numele său era unul cunoscut mai degrabă inițiaților.

Cu o declarație de avere care ar fi lăsat paf chiar și un alegător din America, la 34 de ani abia împliniți, Ghiță scria negru pe alb că are ceasuri, bijuterii și opere de artă în valoare de 17 milioane de euro, peste 48 de milioane de euro în conturi și un împrumut acordat în nume personal de 68 de milioane de euro!

Așadar, în total peste 130 de milioane de euro, fără să te mai uiți la case și terenuri. Despre legăturile sale cu serviciile, în special cu SRI, se vorbea șoptit pe la colțuri în Parlament, dar cu teamă pentru că se spunea despre el că ar avea puterea chiar să facă și să desfacă guverne și să bage pe oricine în pușcărie. Legăturile cu SRI erau, însă, destul de evidente dacă te uitai pe contractele firmelor sale, având în palmares majoritatea instituțiilor publice importante, inclusiv serviciile.

Când, însă, s-a rupt șandramaua, s-a rupt cu scandal mare, iar Ghiță, intrat în mandat cu un dosar-gigant, Tracia-Asesoft, tărăgănat de anticorupție până la prescriere, pentru unele acuzații, acum era amenințat chiar și cu arestarea. Unele voci spun că războiul a început de la bani.

Susține asta inclusiv un avocat care a reprezentat-o pe Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, într-o înregistrare făcută de Pătru pe ascuns după ce a fost arestată sub acuzația că ar fi luat mită pentru aranjarea unor licitații pentru softurile electorale, licitații pe care le câștigau mai mereu 2 firme: cea a lui Ghiță și SIVECO, despre care Pătru a afirmat că ar fi firmă a sistemului.

Continuarea, în materialul prezentat, sâmbătă, de Andreea Sava, la "Descoperiți":


 
 

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita andreea sava Descoperiți
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close