Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Descoperiți. Premieră jurnalistică: harta celor mai puternice clanuri din România

Descoperiți. Premieră jurnalistică: harta celor mai puternice clanuri din România

Descoperiți. Premieră jurnalistică: harta celor mai puternice clanuri din România
Sursa foto: foto: captura Antena 3
18 Aug 2019   •   00:07

Andreea Sava a prezentat, sâmbătă, la "Descoperiți", în premieră la o televiziune din România, harta celor mai puternice clanuri din țara noastră, realizată de fostul senator Marius Marinescu.

Există cel puțin 100 de clanuri care acționează transfronalier. Zona Craiovei, împreună cu Banatul, sunt zonele cu cele mai puternice clanuri din România, detronând astfel Moldova la acest capitol.

"Aceste clanuri racolează fete din România, care provin din familii destrămate sau foarte sărace, le duc în străinătate, transformându-le în prostituate. Aceste clanuri controlează oameni politici, susțin campanii electorale cu bani foarte mulți și cu voturi.

Și atunci au ajuns până la nivelul de a modifica și legea în favoarea lor. Și vă dau un exemplu: conform Codului Penal din 2014, Art. 222, racolarea de minori în vederea actului sexual se sancționează ca la Circulație: cu amendă sau închisoare de la o lună la un an de zile. În străinătate, sancțiunea e de la 20 de ani în sus și dacă e recidivă, spre ex. în Germania, sancțiunea e închisoare pe viață", a explicat Marius Marinescu.

×
Subiecte în articol: Descoperiți andreea sava
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close