Antena 3 CNN Actualitate Desfăşurare armată americană în inima României

Desfăşurare armată americană în inima României

Desfăşurare armată americană în inima României
19 Oct 2015   •   20:27

Americanii care se antrenează în aceste zile cu militarii români la Câmpia Turzii au adus cu ei mai multe avioane F16 şi zeci de tone de echipament. Forţele noastre aeriene participă la exerciţiul internaţional cu 200 de piloţi şi tehnicieni şi 6 avioane MIG 21 Lancer, transmite TVR1.  
În baza de la Câmpia Turzii sunt acum 8 avioane F16. De fiecare se ocupă 10 militari americani. Au grijă ca aparatele de zeci de milioane de dolari să poată zbura în siguranţă în orice moment. Colonelul Meyer este şeful serviciului de mentenanţă. Are cartierul general într-un hangar al bazei 71. Are acolo toate echipamentele, inclusiv motoare de rezervă.

Col. Adrian Meyer, Garda Naţională Alabama: "F16 este un avion uşor de întreţinut şi mai ales este un aparat pe care te poţi baza în orice moment."

Piloţii din Alabama au traversat Atlanticul în câteva ore. Şi chiar au realimentat aeronavele în zbor. Misiunile lungi în cabinele înghesuite nu sunt cele mai confortabile.

Mr. Rich Peace, pilot F16: "Nu zburăm la business. Este chiar una dintre cele mai mici cabine în care am stat. Toaleta noastră este această pungă specială din plastic. După cum vedeţi, se deschide aşa şi o poţi folosi. Vedeţi această pulbere? Transformă lichidul într-o substanţă solidă. După asta punga se sigilează şi ai chiar şi un şerveţel umed."

Garda Naţională din Alabama a început să colaboreze cu Armata Română în urmă cu peste 20 de ani.

Gl. Perry Smith, Garda Naţională Alabama: "Pentru noi misiunea de aici este de antrenament, însă intenţionăm să îi aducem în Alabama pe piloţii români care se vor antrena pe F16."

Forţele Aeriene Române au cumpărat recent 12 avioane F16. Primele şase aparate vor veni în ţară toamna viitoare.

Americanii care se antrenează în aceste zile cu militarii români la Câmpia Turzii au adus cu ei mai multe avioane F16 şi zeci de tone de echipament. Forţele noastre aeriene participă la exerciţiul internaţional cu 200 de piloţi şi tehnicieni şi 6 avioane MIG 21 Lancer. - See more at: http://stiri.tvr.ro/200-de-militari-americani-si-8-avioane-f16-se-antreneaza-in-baza-de-la-campia-turzii_66509.html#sthash.34uVxy9J.dpuf

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close