Antena 3 CNN Actualitate Detalii cutremurătoare despre șefa Secției Clinice Cardiologie de la Sibiu care a refuzat să se vaccineze și a murit din cauza COVID. Ce îi făcuse virusul în corp

Detalii cutremurătoare despre șefa Secției Clinice Cardiologie de la Sibiu care a refuzat să se vaccineze și a murit din cauza COVID. Ce îi făcuse virusul în corp

Gabriela Eminovici, șefa Secției Clinice Cardiologie 1 din Sibiu, a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Reprezentanții spitalului în care medicul Gabriela Eminovici era zi de zi în slujba pacienților săi, au făcut cumplitul anunț.

Detalii cutremurătoare despre șefa Secției Clinice Cardiologie de la Sibiu care a refuzat să se vaccineze și a murit din cauza COVID. Ce îi făcuse virusul în corp
de Gabriel Dano    |    30 Apr 2021   •   23:29

„Dragi prieteni, cu mare tristețe vă anunțăm că dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul șef al Secției Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu, a pierdut, din păcate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu să o ierte și să o odinească în pace!”, este mesajul reprezentanților Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„S-a stins din viață un cardiolog de excepție, cu o pregătire deosebită și cu o reală vocație, iar medicina sibiană este de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârșit. Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu devotament și empatie și va rămâne mereu atât în inimile colegilor săi cât și în inimile pe care le-a tratat și le-a dat șansa la viață”, a fost un alt mesaj transmis de cei care au cunoscut-o.

Medicul Gabriela Eminovici a fost internată în data de 20 aprilie, fiind infectată cu coronavirus. Câteva zile mai târziu, starea ei de sănătate s-a agravat și a fost transferată în modularul ATI COVID.

Familia femeii găsise un spital din Germania unde spera ca aceasta să primească ajutorul salvator. Transferul fusese deja aprobat, însă transportul cu o aeronavă specială costa 40.000 de euro, așa că familie făcuse apel pe o rețea socială pentru a strânge fondurile într-un timp cât mai scurt.Din păcate, organismul medicului a cedat.

Aceasta era internată la ATI Oradea atunci când familia sa se agăța cu disperare de ultima șansă la viață - transferul în Germania. Carmen Pantiș, medic primar ATI Oradea, care a făcut, la rândul său, tot ce a putut ca să o trateze pe Gabriela Eminovici a vorbit într-o emisiune TV despre starea colegei sale.

”Doamna doctor Eminovici a fost adusă în Spitalul Județean de Urgență Oradea miercuri după-amiază. Singura șansă pe care au văzut-o colegii mei din Sibiu a fost plămânul artificial. Doamna doctor a fost adusă pe ventilație mecanică și pe acest plămân artificial.

A fost internată joi dimineață. S-au făcut examinări imagistice și s-au constatat mai multe tromboze pulmonare și un AVC ischemic. În ciuda eforturilor, doamna doctor a pierdut bătălia cu acest virus nenorocit și a decedat joi după-amiază. Avea 54 de ani și 10 luni. Din câte știu, nu era cunoscută cu comorbidități. Am vorbit și cu soțul dânsei și era distrus... Ne pare foarte, foarte rău pentru această tragedie”, a spus Carmen Pantiș, la Realitatea Plus.

Medicul anestezist a precizat că mare parte din colegii săi din spital s-au vaccinat și a recomandat populației să se imunizeze, iar autorităților, să comunice mai mult.

”Nu știu de ce a ales să nu se vaccineze.

În spitalul în care lucrez eu s-a vaccinat un număr mare de medici. Medicii rezidenți au fost vaccinați într-o proporție mai mică, dar asistentele, undeva la 60%-65%. Infirmierii, personalul TESA doresc să se vaccineze.

Ce ne sperie foarte tare este situația post-Covid. Ajungem în situația în care tratăm pacienți care au dus boala pe picioare stând acasă izolați și ajung în spital pe ventilalor.

Între colegii anesteziști nu avem niciunul care nu s-a vaccinat, în Oradea, cel puțin. Eu am trecut printr-o formă gravă a bolii în noiembrie și m-am vaccinat cu prima oportunitate, în februarie.

Reticențele ar trebui îndepărtate. Mesajul meu ca medic anestezist este că vaccinarea este singura soluție să ieșim din pandemie. Nu cred că ar fi bună vaccinarea obligatorie, dar este foarte importantă comunicarea”, a mai spus Pantiș.

×
Subiecte în articol: gabriela eminovici
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close