Antena 3 CNN Actualitate Detalii mai puțin știute despre Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman

Detalii mai puțin știute despre Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman

Adrian Zuckerman a preluat îndatoririle de Ambasador al Statelor Unite în România anul trecut, pe 14 decembrie. Puțin știu însă detalii despre viața sa de dinainte de numirea în funcție, la ordinul direct al lui Donald Trump. De pildă, faptul că a copilărit în România, vorbește fluent limba noastră, a imigrat în SUA la zece ani și a ajuns un renumit avocat în New York.

Detalii mai puțin știute despre Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman
de Cristina Tudorache    |    02 Iul 2020   •   21:30

Ambasadorul Zuckerman, în vârstă de 64 de ani, a copilărit în România până la vărsta de 10 ani. Din acest motiv, el vorbește fluent limba română. Zuckerman a imigrat în SUA în 1966.

În timpul studiilor, Zuckerman a fost implicat activ în iniţiative filantropice şi educaţionale, fiind membru al consiliului de administraţie al Kids Corp., organizaţie non-profit care îi sprijină pe copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey, respectiv membru al consiliului absolvenţilor New York Law School.

Adrian Zuckermann, avocat renumit în New York

Este licențiat în mai multe domenii. La Massachusetts Institute of Technology (MIT), ambasadorul Zuckerman a obţinut o diplomă de licenţă în ştiinţele vieţii şi o diplomă de licenţă în management de la Sloan School of Management a MIT. El a obţinut de asemenea o diplomă în drept de la New York Law School.

Ambasadorul Adrian Zuckerman este un avocat renumit în New York şi, înainte de numirea din 14 decembrie 2019, era partener în domeniul dreptului imobiliar la firma internaţională de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

În cadrul aceste firme, ambasadorul SUA în România a îndrumat cu succes importanţi clienţi persoane fizice şi juridice, în numeroase tranzacţii şi litigii sofisticate şi complexe. Ambasadorul Adrian Zuckerman a fost preşedintele unui comitet de evaluare a judecătorilor candidaţi pentru posturi la instanţa civilă din New York şi arbitru al Consiliului profesioniştilor din domeniul imobiliar al oraşului New York.

×
Subiecte în articol: Adrian Zuckermann
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close