Antena 3 CNN Actualitate Detalii-șoc despre fostul procuror-șef Alina Bica. Ce motive ar putea invoca pentru a evita extrădarea

Detalii-șoc despre fostul procuror-șef Alina Bica. Ce motive ar putea invoca pentru a evita extrădarea

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost plasată în arest la domiciliu, luni, de un judecător din Italia, după ce autorităţile din peninsula au prins-o, vineri. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de avocaţii Alinei Bica. Motivele pe care Alina Bica le-ar putea invoca pentru a evita extrădarea au fost dezvăluite de jurnalista Adina Anghelescu, în cadrul emisiunii Punctul de întâlnire.

Detalii-șoc despre fostul procuror-șef Alina Bica. Ce motive ar putea invoca pentru a evita extrădarea
de Cristina Tudorache    |    13 Iul 2020   •   22:45

Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a fost prinsă de poliţişti în Italia, după ce a fost dată în urmărire internaţională pe 27 noiembrie 2019.

Jurnalista Adina Anghelescu susține că Alina Bica nu va fi adusă în țară mai devreme de septembrie. ”Spun asta pentru că, din informațiile mele, abia în luna septembrie va fi judecată, cel mai devreme, cererea de extrădare. Documentația completă care trebuie transmisă procurorilor italieni va fi întocmită de ministerul Justiției din România.

Detalii-șoc despre fostul procuror-șef Alina Bica. Ce motive ar putea invoca pentru a evita extrădarea

Începând de azi, Alina Bica va sta în arest la domiciliu și va putea ieși, cu acordul judecătorului, doar pentru probleme ce țin de sănătate.

Se pare că Alina Bica locuiește într-o locuință închiriată din orașul italian Bari. Instanța care a judecat-o este cea locală, iar Alina Bica a apelat, de asemenea, la un avocat din regiune.

Ce motive ar putea invoca Alina Bica pentru a evita extrădarea

Adina Anghelescu susține că legea cooperării internaționale există și în Italia, dar există și cazuri în care s-a refuzat extrădarea. Justiția italiană va ține cont recunoșterea senținței și a pedepsei care trebuie să fie mai mare de un an, iar Alina Bica are o condamnare de patru ani și nu se pune problema nerecunoașterii.

Extrădarea s-ar putea refuza dacă Alina Bica dovedește că are o relație strânsă cu Italia, de lungă durată, dacă poate proba că are un loc de muncă sau afaceri în peninsulă. Se poate refuza extrădarea și dacă Alina Bica a devenit sau va deveni rezident italian sau dacă va declara că în România ar avea parte de rele tratamente sau un proces inechitabil.  

×
Subiecte în articol: Alina Bica extradare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close